KONSERT:

Downfall Of Gaia (DE) + Der Weg Eine Freiheit (DE)

Tid, dato og aldersgrenser 20:00 20+
Billetter Kjøp billett 160,—

DOWNFALL OF GAIA (DE/METAL BLADE)

I november 2014 kom Downfall of Gaia sitt nye mesterverk «Aeon Unveils The Thrones Of Decay». Downfall Of Gaia har nok en gang utviklet et bunnsolid konsept der albumet representerer menneskehetens mektigste fiende: tiden, som passerer uten nåde. Forfall og destruksjon kan lett sies å være hovedtemaene her.

Downfall Of Gaia ble grunnlagt i 2008. Etter en god del endringer på trommeslagerfronten har endelig kvartetten funnet formen. Bestående av Dominik Goncalves dos Reis (gitar og vokal), Peter Wolff (gitar og vokal), Anton Lisovoj (bass og vokal) og Michael Kadnar (trommer), er bandet basert både i Berlin, Hamburg og New York.

I 2010 kom deres debut-album «Epos», som ble til ved hjelp av flere DIY-labels. Bandets relasjon til DIY og punk scenen unnfanget en split LP med The Hearts Of Emperors på Alerta Antifascista, et av de de mest sentrale punk plateselskapene i Tyskland.

Intensjonen til bandet var aldri å gjennomgå en stor forandring, men med tiden har de mer og mer gått bort fra den raske crust punk stilen til hvor de er nå – seig massiv doom og sludgemetal.

I 2012 fikk vi høre mer av nettopp dette uttrykket da Downfall Of Gaia kom ut med sin andre skive «Suffocating In The Swarm Of Cranes», utgitt på legendariske Metal Blade Records. Plata ble mildt sagt en hit blant fans og anmeldere noe som førte til velfortjent omtale i en lang rekke av årets-beste-lister blant kritikere og redaktører.

DER WEG EINE FREIHEIT (DE/DEASON OF MIST)

Det black metal inspirerte bandet Der Weg Einer Freiheit har holdt det gående i stødig tempo siden oppstarten i 2009 da de som duo slapp sitt første album. Frem til 2012 økte bandet besetningen til å være totalt 5 personer før vokalist Tobias Jaschinsky forlot bandet på grunn av musikalske uenigheter. Grunnlegger og gitarist Nikita Kamrad tok over mikrofonen og sammen med Sascha Rissling (guitars), Giuliano Barbieri (bass) og Tobias Schuler (trommer).

Bandet har hatt en voldsom opptur de siste årene og har spilt på en hel skokk med festivaler i Europa der de blant annet har spilt side om side med band som Wolves In The Throne Room, Bohren & Der Club Of Gore, Entombed, Crippled Black Phoenix og Amenra, band man lett kan sammenlige med Der Weg Eine Freiheit. Bandet første og til nå eneste norgeskonsert gjorde de på Blastfest i Bergen tidligere i 2014 og nå har turen endelig kommet til Oslo.

Program

april

mai

juni

august

oktober

november