HVER TIRSDAG:

Litteratur På Blå: Poesi som lyd – Nødtvedt og Nilsson

NB! Flyttet til Ingensteds.

Tid, dato og aldersgrenser 19:00 20+
Billetter 30,—

NB! Flyttet til Ingensteds. Ingensteds ligger rett på andre siden av Blå.

Hva skjer idet poesien flytter seg fra boksidene og opp på scenen? Idet trykt tekst blir lydbølger i rommet? Er opplesningen blitt en egen kunstform, på lik linje med boka? Og hvordan skrive med lyd som materiale?

Litteratur på Blå inviterer til en kveld med bergenspoet Erlend O. Nødtvedt og den svenske poeten Ulf Karl Olov Nilsson (alias UKON). Begge er samtidspoeter som særlig utnytter det musikalske og lydlige aspektet ved poesien i sine arbeider, både tekstlig og gjennom performative opplesninger. Sammen kommer de for å snakke om poesiens muntlighet, om forholdet mellom det skrevne og det oppleste diktet, og om rytme og lyd som styrende prinsipper under selve skriveprosessen. Og, selvfølgelig kommer de også for å opptre.

Ulf Karl Olov Nilsson er poet, prisbelønnet oppleser og praktiserende psykoterapeut. Siden debuten Kung-kung i 1994 har han utgitt en rekke diktsamlinger, og han ble på 00-tallet kjent som en av de nye «språkmaterialistiske» poetene i Sverige. Han er senest aktuell med sin første roman Jag befinner mig i ett överflöd av kärlek (Norstedts, 2014). Hør UKON lese på Littfest 2011her.

Erlend O. Nødtvedt har markert seg som en av Norges fremste unge poeter, og er særlig kjent for sin blanding av nye og gamle språkformer. Diktbøkene hans har mottatt flere priser. Trollsuitener hans siste diktsamling (Aschehoug, 2014). Nødtvedt har tidligere samarbeidet med ulike musikere i forbindelse med sine opplesninger. Se forlaget Gasspedals film «Norangsdalen», der Nødtvedt leser egen tekst, her.

Samtalen ledes av Ane Nydal, som er skribent, litteraturkritiker i Morgenbladet og tidligere radiovert i NRK.

 

Program

april

mai

juni

august

oktober

november