KONSERT:

Liturgy (US)

+ CVLT

Tid, dato og aldersgrenser 21:00 20+
Billetter Kjøp billett 200,—

Det er få band som har skapt så mye furore innad i metalmiljøet de siste årene som amerikanske Liturgy. De har utfordret normen for hvordan man hører på og skriver om Metal generelt og Black Metal-kulturen spesielt.

Selv omtaler Liturgy seg selv som et transendialt Black Metal band som befinner seg et sted mellom Avant Rock, Black Metal, kunst og shamanske ritualer. De legger seg lett på hoggstabben for kommentariatet der ute, men det ser ikke ut til å gå nevneverdig ut over konseptualisten bak dette Gesamtkunstwerket – Hunter Hunt-Hendrix. Sammen med Bernard Gann (Gitar), Tyler Dusenbury (bass) og Greg Fox (trommer) utgjør altså disse en av de mest omdiskuterte innen alternativ musikk de siste årene. Les dere gjerne opp på Hunter Hunt-Hendrix sitt omdiskuterte manifest titulert ‘Transcendental Black Metal: A Vision of Apocalyptic Humanism’.

En av de største styrkene til Liturgy har til enhver tid at de har hat stoisk tro på sin egen produksjon noe som viser igjen med bandets tredje studioalbum – The Ark Work – som kommer på Thrill Jockey i mars 2015. Allerede nå er førstesingelen ‘Quetzalcoatl’ ute på markedet og det er lett å høre at Liturgy er mer seg selv enn noen gang før!

 

CVLT

CVLT utfører sitt verk i fellesskap, og dyrker de tre grunnleggende elementene: Kaos, kulde og mørke. Disse elementene utgjør en liturgi, som fremføres gjennom tekst og lyd av de tre medlemmene. Bandet som ingen egentlig helt har peiling på hvem er, gjorde stor suksess på årets bylarm og spiller nå sin første konsert på BLÅ.

 

Program

april

mai

juni

august

oktober

november