KONSERT:

Ævestaden + Klingra

moderne folkemusikk av ypperste sort

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

“Ævestaden – moderne folkemusikk på sitt aller beste” – PULS

Ævestaden er lange koraler, moderne tekster, poplåter og et lydbilde som ikke er redd for hverken det klare, skitne, elektriske eller tradisjonelle.

Den svensk-norske trioen debuterte med albumet Ingen mere gråter på Heilo, Grappa i 2021. For dette albumet vant de samme år Folkelarmprisen i åpen klasse. Med det tradisjonelle og det moderne knyttet sammen, på sømløst vis, fikk gruppen raskt en plass på folkemusikkscenen — og med tiden har oppmerksomheten ekspandert. De har blant annet i 2022 utgitt en samarbeids-EP med indiebandet Benedikt, “Jag är sen igen”, på Koke Plate. Ævestaden har vært å høre på blant annet By:Larm, Førdefestivalen, VillVillVest, Festspillene i Bergen og på Midgardsblot. Utenom Norge og Sverige har de også spillt i Polen, Frankrike og Skottland, og skal i 2023  til England, Tyskland og Danmark.

– “Lille speil på veggen der, hva er heitest i Norge her? Svaret er,
merkelig nok vil du kanskje si, blant annet norsk tradisjonsmusikk i moderne drakt.”
– Dagbladet

Deres varierende instrumentkombinasjoner, med lyrer, fele, kantele, vokal, munnharpe og elektronikk, åpner opp et unikt lydbilde når tidløse harmonier, og lag med minimalistiske motiver, skaper en åpen og atmosfærisk verden.

– “En karg, avskalad klangvärld som rör sig mot en närmast reducerad enkelhet, gränsande mot en naivism med omtagningar och upprepningar.” – Magnus Östnäs (Lira Musikmagasin)

Låtene handler om det bevisste og det underbevisste — det verdslige og det hellige — om liv og død. Her skildres de store følelsene; alt fra en intensiv bønn om å få innslipp i Guds rike og et ønske om at noen, noen gang, skal tenke på deg om kveldene.

Det kommende albumet omfattes av en gjennomgående og drømmende lengsel tilbake til en tilstand da alt var bedre enn det er nå – Solen var bättre där.

Trioen er aktuelle som mottager av NOPA-stipend 2022 og er siden januar 2023 å se på TV-programmet NRK Scenen. I september vil de slippe sitt andre fullengde-album på plateselskapet Supertraditional.

-”Ikke verken pop eller jazz. Bare moderne, god og spennende folkemusikk.” – Arild Rønsen (PULS)

Ævestaden er:
Kenneth Lien – kraviklyre, munnharpe, vokal
Levina Storåkern – kohorn, fele, kantele, vokal, elektronikk
Eir Vatn Strøm – vokal, kraviklyre, elektronikk

 

Risikoen og radikalismen ved stille musikk viser seg å være et rikt frøbed for Færøy-kollektivet Klingra. Klingra, som ble skapt fra bandet Afenginn i 2020, starter fra et punkt der all fremmed materie ser ut til å ha blitt fjernet, og gir rom for medlemmene til å utforske og eksperimentere med elementære og emosjonelle strømninger av atmosfærisk pop og klassiske påvirkninger. På debutalbumet deres, …eftir, projiserer Klingra en prekær følelse av oppslukende drama som tvinger: jo nærmere du lytter, jo mer gjenklanger subtilitetene deres.

Bandkameratenes tidligere samarbeid bidrar til å legge til rette for en egofri kjemi, der mye av handlingen skjer mellom tonene.
Kim Rafael Nyberg (keys, piano, vokal)
Dánjal á Neystabø (piano, keys, vokal)
Maggie Björklund (pedal-steel-gitar)
Mikael Blak (bass, elektronikk)
Heðin Ziska Davidsen (elektronikk, gitar)
Knut Finsrud (trommer, perkusjon) og
Roma Komar (lyd, trompet) lytter alle virkelig til hverandre, og skaper lydverdener med en dypt oppmerksom intensitet

Program

May

June

July

August

September

October

November

December

January