KONSERT:

Bendik Brænne

Norges country-prins

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Bendik Brænne er tilbake med nytt band og ny musikk.

Mange kjenner ham som Norges country-prins, men Bendik Brænne har mange ulike sider som har en tendens til å sive inn i musikken hans. Impulser fra Mellom-Amerika kommer inn gjennom mariachi-bandet Los Plantronics, samt powerpop/punk gjennom supergruppa The Needs som han deler med medlemmer fra bl.a. Kvelertak, Oslo Ess og Honningbarna.

Med debutalbumet «How To Fake it In America», gikk Bendik Brænne fra å være en anerkjent studiomusiker, til å etablere seg som en av landets mest spennende nye soloartister. Albumet var i tillegg til å vinne Spellemannpris, også nominert til Bendiksenprisen, og den hadde flere singler listet på norsk radio. Oppfølgeren «Do you know who I think I am» ble også nominert til Spellemann året etter, og singelen «Down the line» ble spilt mye på NRK P1.

I 2017 var Bendik Brænne aktuell med «The Last Great Country Swindle» produsert sammen med alt-country-stjerna Daniel Romano, og et snaut år etter kom det lavmælte fjerde albumet «Benedictionary». Disse to albumene viser to sider av Bendiks musikalske virke. Der det ene oser energi backet av «Los Plantronics», er den andre stillferdig og følsomt spilt inn av Bendik selv – alene i sin egen stue. Felles for disse platene er den mengden med ros de har fått fra musikkanmeldere. «The Last County Swindle» stakk av Spellemannspris, og «Benedictionary» toppet flere lister over årets beste norske utgivelser!

Sommeren 2020 seilet «Personal Best?» inn som den femte i rekken av kritikerroste album utgitt av Bendik Brænne. Plata med det selvsikre navnet ble ledet an av «Everyday of the Week» som ble en av de store sommerlåtene på NRK P13. I november 2020 dukket «White Highway» opp som en kandidat til årets julelåt. Duetten med Emilie Nicholas kom som lyn fra klar himmel og ga oss et lite lysglimt i en ellers så bekmørk tid. Låten fikk bl.a. terningkast 6 i VG.

21. januar kom singelen «Everything/Everything» som første smakebit på hva som venter oss i 2022. Med nytt band og nytt sound, er Bendik Brænne tilbake på Blå 18. mars!

Program

March

April

May

December