KONSERT:

Bisse (DK) + Kyrre Bjørkås

dansk indiepop-sensasjon

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Hvem er Bisse og hvorfor går danskene bananas etter han?

– Denne dansken er unik! skrev norske Gaffa og ga Bisses konsert på SALT i Oslo i sommer seks stjerner. 22. september kommer hans syvende albumet på to år og i november spiller han tre nye konserter i Oslo, Bergen og Kristiansand som en del av Fuldt Flor Tour.

Det er ingen tvil om at Bisse har Danmark i sin hule hånd etter overrekkelsen av en rekke priser for sin musikk, tekster og liveshows, og kritikernes gunst har han vunnet for lengst! I Norge bemerket han seg som en av de nominerte til Nordic Music Prize i mars og ryktene om uforglemmelige konserter i Oslo, Tromsø og på Træna i sommer løper ennå løpsk i musikkundergrunnen!

Det syvende albumet har fått navnet «19. 6. 87», etter Bisses fødselsdato, og slippes 22. september. Albumet skildrer artistens oppvekst med finurlig lyrisk og musikalsk presisjon. Det er friskt og magisk med en barnlig lekenhet. Låta «Bjælkehuset» hadde premiere hos Deichmans musikkblogg i juni og «Legeaftale» hos Ruben på NRK P3 i august. I høst kommer han igjen tilbake til Norge med Fludt Flor Tour for å spille på Hulen i Bergen 16. november, Trashpop i Kristiansand 17. og på Blå i Oslo 18, før han på nyåret fortsetter turneen Danmark rundt.

Bisses fans i Norge har ikke vært sene med å lovprise låter og opptredener. Forfatter Tomas Espedal var tidlig ute og erklærte sin kjærlighet for Bisse og låta «Seks Hjerter» fra det forrige albumet «Højlandet»; «Bisse er en av de store i min verden, og han lever!» By:larm-sjef og Slottsfjell-gründer Erlend Mogård Larsen på sin side oppdaget Bisse gjennom bilstereoen til en kollega i København i fjor og har siden elsket artisten og booket han til alle Norges-konsertene hittil: «Bisse er det mest interessante musikalske møtet jeg har hatt med en artist på mange år. Han treffer sylskarpt både i forhold til tekst, musikk, sound og live-opptreden. Et stort talent jeg vil følge med på og dytte fremover!»

Program

May

June

July

August

September

October

November

December

January