KONSERT:

Bushman’s Revenge

brutalistisk jazz

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

«Noen fortalte meg en gang at det finnes to typer hunks i verden: De som ønsker å være det, og de som bare er det. Og av en eller annen grunn har det alltid slått meg at musikken til Hermansen, Nergaard og Nilssen går under sistnevnte kategori…» – Morgenbladet

Bandet har siden dag én har hatt et sikkert grep om termostaten og fått konsertpublikum til å koke på begge sider av Atlanteren. De har blitt beskrevet som en missing-link mellom Albert Ayler og Black Sabbath og som en Marshallforsterkerversjon av John Coltrane’s Interstellar Space. Bushman’s Revenge har rett og slett bidratt til å revitalisere det stadig like rødglødende

brennpunktet mellom rock og jazz. Etter seksten år med samspill har de oppnådd en kommunikasjon og musikalsk dybde som er unik. Adresseavisen skrev at ”Musikerne har en kjemi seg imellom som gjør at de spiller med en nærmest telepatisk forståelse for hverandre”.

På bandets forrige plate «Jazz, fritt etter hukommelsen» gikk de tilbake til sine røtter. Trioen lagde en plate med musikk som var inspirert av storheter som John Coltrane, Wayne Shorter og McCoy Tyner, med fokus på den sterke melodien. De gjorde sin helt egne tolkning av den spesielle stemninga på albumene fra denne epoken. Bandet ferdigstiller i skrivende stund sitt tiende album.

Resultatet har blitt en dynamisk og modig plate. Uten å avsløre for mye kan vi med hånden på hjerte si at platen har blitt et musikalsk kunstverk.

Program

March

April

May

December