BY:LARM 2018:

By:Larm 2018 / lørdag

Bisse (DK) + Mokri + Outer Limit Lotus + Svin (DK) + Softcore untd. + Linni ++

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

BY:LARM 2018 @ BLÅ
LØRDAG:

19:30 BISSE (DK)
Denmark has raised a groundbreaking performer and a very unique songwriter whose work is full of brains, bite, and brimming over with energy. Beneath the alias ‘Bisse’ (meaning: rascal or scallywag) we find 29 year old Thorbjørn Radisch; a young man who has recently released 5 albums of exceptional quality over a period of just 18 months. The critics have compared him to everything from a dark young Nick Cave to the androgynous, self promotional Bowie, but in reality Bisse defies genre-pigeonholing, what he does however, is deliver the whole shebang.

20:30 MOKRI (NO)
Mokri er en plastisk støyrock-trio med base i Oslo. De beveger seg mellom eksperimentell og psykedelisk rock, støy og no-wave. Bandet kombinerer akustiske og elektroniske elementer til et særegent uttrykk kjennetegnet ved eksperimentelle låtstrukturer, hvor melodiske og støyende lydlandskaper underbygges av repeterende rytmiske elementer. Mokri ga i 2015 ut EP-en «Echoes» på Handmade Records under navnet Signal///. EP-en fikk omtale både i norske og internasjonale musikkblogger, og materiale fra utgivelsen ble spilt både på NRK P3, NRK P13, Radio Revolt og Radio Nova. I 2018 er Mokri aktuelle med sin første fullengder TOTAL LOVE.

21:30 OUTER LIMIT LOTUS (NO)
Outer Limit Lotus er en eksperimentell rocketrio som svever i et sonisk landskap mellom en ørken og en isbre. Musikk fra tre kilder; gitar, bass og trommer møtes i en pøl av teknologisk fremtidsangst og kalde gufs fra 70- og 80-tallet. Konstant dobbel vokal, badet i klang, skisserer paranoide marerittaktige hallusinasjoner fra en verden på vei nedover.

22:30 SVIN (DK)
Siden debuten i 2011 med Heimat har SVIN markert seg på den internasjonale musikkscenen med fire album ute. SVIN spilte inn deres seneste kritikerroste album Missionær i det legendariske Sundlaugin studio på Island med et stort inspirasjonslandskap rett utenfor dørstokken. En ny mørkere syntetisk lyd tok bandet i en ny retning og satt de på en kurs som utforskes mer i arbeidet med deres kommende plate. SVIN spiller pulserende og fri rock med lag av tradisjonelle elementer, punk og doom. I kjølvannet av Missionær-albumet spilte SVIN på selveste Roskilde-festivalen i fjor og har de siste årene turnert i Europa, Russland og Balkan.

23:30 SOFTCORE UNTD. (NO)
Softcore untd. består av Emir Hindic og Mathias Humlen fra $ushi x Kobe, samt Andreas Høvset og Vetle Junker fra Verdensrommet. Musikken befinner seg et sted midt i mellom der $ushi x Kobe og Verdensrommet befinner seg – 808-trommer, saksofoner og jazzgitarer. De to vokalistene veksler sømløst mellom sine partier, og bidrar til et lydbilde som er vanskelig å sette i bås med sjangerbegreper.

00:30 LEKENDE LETT (NO)
Lekende Lett er en Bergensbasert duo som lager musikk inspirert av Miami bass, elektronisk musikk og RnB med norsk tekst. Siden august 2016 har de bare gitt ut fire singler, men på den korte tiden, har de likevel oppnådd mye. De har gjort intervjuer i D2, hos Tidal, Natt&Dag og tyske I:D, samt spilt mye på både norsk og svensk radio. Nylig har de turnert som oppvarmere for Kjartan Lauritzen, som ga de muligheten til å spille for over 1000 publikummere i Oslo, Bergen og Trondheim.

01:30 LINNI
Med Yoguttene har Linni hatt fire førsteplasser på iTunes-listen, en strøm av radiosingler og opptredener på Skandinavias største festivaler. Deres betydning for den kommersielle og kunstneriske oppsvingen vi har sett i norsk hiphop de siste par årene kan neppe overvurderes. Skiva Minimum kom som et lavmælt soloprosjekt fra Linni i kjølvannet av Yoguttenes utagerende og festvennlige hiphop. Maksimum fulgte et år etter, og i mellomtiden slapp han prosjektet Neste Planet. Albumene har gitt Linni en solid fanbase, ikke minst innenfor pressen. Minimum ble omtalt som «et mesterverk» av Dagbladet og NPS Music skrev at Maksimum er «en av norgeshistoriens aller beste hip-hop-album». Linni er nå nominert til Spellemannsprisen for Medium, den siste installasjonen i trilogien.

 

Program

July

August

September

October

November

December

March

May