byLARM 2022:

BY:LARM // FREDAG

Selma French, Sei Selina, Bo Milli, Wu-Lu (UK), Drongo, Vegyn-DJ (UK), Aya (UK)

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 790,—

FREDAGSPROGRAMMET:
19:30 – SELMA FRENCH
20:30 – SEI SELINA
21:30 – BO MILLI
22:30 – WU-LU (UK)
23:30 – DRONGO
00:00 – VEGYN DJ-SET (UK)
01:30 – AYA (UK)

 

SELMA FRENCH

Selma French er tidligere kjent fra prosjekter som Masåva og Morgonrode, men er nå klar med soloprosjektet sitt. Låtene er kledd i elektrisk gitar, wurlitzer, feler og høystemte korstemmer. Debutalbumet er ute i august 2022, og trekker inspirasjon fra norsk så vel som engelsk folk, med en døsig energi fra ukjente steder.

Selma French vokste opp i Ås og ble eksponert for folkemusikk fra en tidlig alder. Hun har spilt fiolin og hardingfele hele livet, i tillegg til å lage låter på gitar. Listen over musikalske inspirasjoner er lang – fra Linda Perhacs, Nick Drake, Fairport Convention og Judee Sill til Frøkedal, Susanne Sundfør, Sandy Denny og The Roches. Hun har jobbet som frilansmusiker og komponist siden 2019, da hun sluttet på folkemusikkstudiene.

SEI SELINA

Mye har skjedd på kort tid for Sei Selina. Spellemann-nominasjon for musikkvideoen til låta «Only When You’re Asleep» – som attpåtil hadde premiere på Clash Magazine. Premiere for låta “Him or Her” hos Vogue Scandinavia. Skryt fra NRK P3 og Bergens Tidende, og omtalt som en av de mest lovende artistene i 2022 av Musikknyheter.

Nå er debut-EPen her, hvor hennes elektronika-påvirkede soulmusikk skinner mer enn noensinne. Med inspirasjon fra hennes afrikanske røtter og produksjonshjelp fra Magnus Skylstad (Aurora), har Sei Selina med EPen lagt fundamentet for sitt store gjennombrudd.

Siden forrige gang 24-åringen spilte by:Larm, som demoartist i 2020, har oppmerksomheten i inn- og utland økt voldsomt. Vi er glade for å kunne annonsere Sei Selinas tilbakekomst til by:Larm. Stjernene er i posisjon for at nettopp hun kan bli en av norsk musikks kommende storheter.

BO MILLI

Bo Milli, tidligere kjent som Emilie Østebø, er uten tvil en av de mest spennende nye artistene på landets indiehimmel. Du har kanskje allerede hørt henne rotere på radio på Lokoys “a mistake”, som de fremførte sammen på by:Larm 2021 til manges store begeistring. Gitaristen og låtskriveren har brukt det foregående året på å jobbe i studio og produsere sin debut-EP sammen med Odd Martin (Aurora, Sigrid, Sløtface).

Bo Milli skriver både om hvordan hverdagen oppleves når en klimakrise truer fremtiden – og om hvor flaut det er å være tjue, desperat etter å bli likt, snublende gjennom nye utfordringer og muligheter. Låta “At the Wheel” ble trukket fram av zina God Is In The TV, som kalte den “briljant” og produksjonen “fantastisk”.

WU-LU

Wu-Lu forener det uforenlige som ingen andre. Gjennom mange år med eksperimentering har hans lo-fi-fundamenterte uttrykk bestående av punk, psykedelisk gitar og sidelinje-hiphop krystallisert seg til et helt eget sound, som står i fremste rekke blant den nye generasjonen av hiphop-punks.

Wu-Lu er en del av det spennende miljøet rundt London-scenen The Windmill, kollektivet Touching Bass og Black Midi, og han fikk med seg musikere fra Sampha, Ezra Collective og MF DOOM på EPen N.A.I.S. fra 2018. 2019-EPen Save Us From Ourselves (utgitt av The Vinyl Factory) inneholdt bidrag fra Binisa Bonner og black midi-trommeslager Morgan Simpson. I 2021 signet han til Warp, gav ut årets låt-kandidaten “Broken Homes”, og fulgte opp med Blame i 2022.

Wu-Lu har vist gang på gang at det er på scenen at han virkelig kommer til sin rett, og etter å ha måttet avlyse i 2021 kan vi endelige melde at den norske konsertdebuten skjer på by:Larm 2022!

DRONGO

Drongo er et åttemannsorkester som navigerer mellom krautrock, space disco, afrobeat og støyrock – alt etter hvem du spør. Siden konsertdebuten sent 2019 har de spilt på klubber og festivaler i hele landet, og fått rykte på seg for å være et enestående og energisk liveband.

Det siste året har de sluppet to album og fått skryt av alt fra obskure amerikanske blogger til norske medier som Stavanger Aftenblad, VG og P3. Sistnevnte kalte Drongo “forrykende fusion med fremdrift som ti ville hester”, mens VG hevdet at “antall lyttere på Spotify noen ganger er omvendt proporsjonalt med kvalitet.” by:Larms demojury var like begeistret og sendte Drongo videre med en gang til 2022-festivalen.

VEGYN DJ-SET (UK)

Den London-baserte produsenten Joe Thornalley opererer under navnet Vegyn, og på tross av ung alder, har han allerede satt sitt preg på den nåtidige musikksfæren. Han ble først kjent for allmennheten som co-produsent på Frank Oceans album Blonde og Endless. Han møtte Ocean på den britiske klubben Plastic People, hvor han også traff James Blake og fikk gitt ham en USB med egne produksjoner – Blake spilte dem senere på BBC Radio 1.

Thornalley utgir musikken på eget label, PLZ Make It Ruins – debutalbumet Only Diamonds Cut Diamonds inkludert. På denne plata gjestet stjernenavn som JPEGMAFIA, Retro X og Freddie Gibbs. Signaturproduksjonene til Thornalley preges av en unik tilnærming til beats, og henter inn elementer fra dance og hip hop, uten å gi seg hen til trendene i noen av disse sjangrene.

AYA (UK)

Manchester-fødte og London-baserte aya slapp debutalbumet im hole på Hyperdub (Burial, Lorraine James, Dean Blunt) i oktober 2021 til strålende mottagelse. Pitchfork dro fram sin gjeve Best New Music-bemerkning, mens The Quietus kåret plata til ukas album og sammenlignet den med Laurie Andersons banebrytende debut Big Science fra 1982. Loud And Quiet, på sin side, beskrev plata som “a sonically rich album that confirms aya’s place at the forefront of cutting edge electronic music.” Boomkat, den renommerte platesjappa i hjembyen, beskrev lydbildet temmelig godt da de skrev “garage, grime, jungle, rap and mutant IDM on a killer debut album of head-spinning, freehand tekkers”.

Det begynte imidlertid ikke der. I løpet av de siste tre årene har ayas månedlige residency på den meritterte radiokanalen NTS eksponert hennes soniske horisont for et stadig økende antall fans – og fremgangen kommer bare til å fortsette. På by:Larm 2022 bør de mest eventyrlystne publikummerne sørge for å notere ayas konsert i kalenderen.

Fullt program og billetter finner du via www.bylarm.no

Program

March

April

May

December