FESTIVAL:

by:Larm på BLÅ

Nothing Personal | Metteson | Sam Ezeh | L.U:N.A | Niilas

Time, date & age restrictions 19:30 20+
Tickets Get tickets 790,—

19:30 – Nothing Personal

Et collage-prosjekt med en forkjærlighet for poplåter, frijazz og feltopptak.

Spira til Nothing Personal ble sådd da Solveig Wang (Fieh, HeyLove) inviterte Dorothea Økland (Klossmajor, Soft Punch) og Thea Emilie Wang til å dra rett i studio og improvisere. Med inspirasjon hentet fra jazz, hip hop, singer-songwritere, elektroakustisk musikk og pop, ønsket Nothing Personal å blande alt sammen på et så gøyalt vis som mulig og gi det rett ut til publikum.

Bandet ønsker også å utfordre det moderne låtformatet gjennom skakke vrier, ukonvensjonelle former og nye måter å bygge et lydbilde på. De sammenligner sin musikalske prosess med å være i en lab og utforske all slags lyder, låter og effekter. Nothing Personals konserter på bby:Larm 2021 er en invitasjon inn i deres rare, sultne og forvirrede sinnsstemning.

 

20:30 – Metteson

Metteson er musikken du spiller av når du lener hodet mot ruten i bilen og drømmer at du er med i en musikkvideo. På samme måte som Robyn bærer låtene en dualitet og er det ultimate lydsporet for både den som klinker til på dansegulvet eller depper fordi man ikke turte danse.

Mossingen har allerede fått oppmerksomhet i både inn- og utland som én av de nyeste stjernene som skinner ekstra sterkt på fremtidens himmel. Og bare det siste året har Metteson spilt en rekke suksessfulle konserter og blir beskrevet som en animert og stødig frontfigur.

Hørte du champagnekorken som skøt ut? Festen er allerede i gang og i september kan du bevitne det som kommer til å bli en stor musikalsk artistreise!

 

21:30 – Sam Ezeh

Sam Ezeh kommer fra en lang rekke med talentfulle musikere i Sverige, men hans sjelfulle stil er noe fullstendig eget. Som tenåring begynte han å legge ut egenproduserte beats og coverlåter på Soundcloud, og slik ble han oppdaget av en musikkagent.

20-åringen er en rendyrket stjerne som er involvert i flere aspekter av sin karriere. Med debut-EPen Night At Ezeh’s ga han publikum et innblikk i hans verden, og med etterfølgeren Sapphire Alley, fikk vi en fullengder med ytringer fra en åpenbart reflektert artist. Dette vet vi – Sam Ezeh er et navn du kommer til å høre mer av.

 

22:30 – L.U:N.A

Norsk-franske L.U:N.A fenger på tvers av sjangergrensene og er aktuell med ny musikk.

L.U:N.A. har hatt en kometkarriere så langt. Allerede i 2019 ble hun nominert til Årets liveartist på P3 Gull, side om side med langt større navn. Under konserten på by:Larm 2020 tok hun enda flere steg framover som artist. Nye fans så vel som musikkpressen la sin elsk på den norsk-franske bergenseren, og som krona på verket mottok hun NOPA-stipendet.

Den etterlengtede debut-EPen Mon Anomi kom ut på Petroleum Records høsten 2020 og ble møtt med hyllest fra alle kanter. Dagens Næringsliv omtalte henne som «et nytt stjerneskudd» og spådde at hun vil prege sjangeren i flere år fremover. Aftenposten kalte slippet for en «særs vellykket debut» og la til at 21-åringen «frisker opp den kommersielle popsfæren». Med EPen beviste hun for alvor at det ligger ekte stjernekraft bak artistnavnet med «de rare prikkene» i.

Nylig fulgte L.U:N.A opp med den nye singelen «Fairytale», som fikk terningkast fem av VG, og nå gjør hun seg klar til å entre scenen igjen med enda mer nytt materiale. Det starter på by:Larm!

 

23:30 – Niilas

Niilas disker opp med bassorientert elektronika med melankolske undertoner.

Bak artistnavnet Niilas finner du Peder Niilas Tårnesvik fra Bergen. Det dunkle soundet til den unge produsenten henter sin signatur gjennom et organisk lydbilde preget av live-instrumenter, feltopptak fra sine reiser og Niilas’ samiske bakgrunn.

Debutalbumet Also This Will Change kom i november i 2020 til strålende fanfare – blant annet trillet både Aftenposten og Bergens Tidende terningkast seks. Førstnevnte proklamerte til og med plata som «årets elektronikaskive», noe Spellemannprisen fulgte opp med i 2021 da plata vant pris i kategorien elektronika foran langt mer kjente navn.

Program

March

April

May

December