FESTIVAL:

by:Larm på BLÅ

Clarissa Connelly | Ash Olsen | fijitrip | Prisma | Yard Act

Time, date & age restrictions 19:30 20+
Tickets Get tickets 790,—

19:30 – Clarissa Connelly

Skotsk-dansk «pagan pop».

Clarissa Connelly kommer opprinnelig fra Fife i Skottland, men flyttet som barn til Danmark med sin danske mor. Det er i sistnevntes natur og historie hun henter mest inspirasjon fra, ved siden av nyere inspirasjonskilder som Kate Bush, Enya, Mike Oldfield og Joni Mitchell. Den rike kulturarven og mytologien fra vikingtiden veves sammen med 80-tallsinspirerte pop-arrangementer til et lydbilde ulikt noe annet.

Da plata The Voyager kom i november 2020, ble den ledsaget av en app kalt Vandringen, laget i samarbeid med flere danske kunstnere. I Vandringen kan man utforske danske fornminner og lære om historien bak dem. Albumet har også høstet lovord i undergrunnspressen. The Wire kalte The Voyager «en fantastisk reise», mens den toneangivende radiostasjonen NTS har begynt å trykke stadig flere av Connellys låter til sitt bryst.

 

20:30 – Ash Olsen

Rapperen og gårdsjenta Ash Olsen staker ut en ny kurs for norsk rap.

Hun debuterte med låta «KITKAT» så sent som i august 2020, men med hypnotiske rytmer og en ekstraordinær attitude har 20 år gamle Ash Olsen fra Fredrikstad allerede rukket å skape store forventninger. P3 trakk henne fram som en av de mest spennende nykommerne på lang tid og listet låta med en gang.

Som ung var hun besatt av skateboard, men en tidlig åpenbaring gjennom Tupacs «Only God Can Judge Me» fik rapinteressen til å spire, og siden har hun aldri stoppet.

I etterkant av debutlåta har henvendelser kommet fra plateselskap i både inn- og utland, men Ash Olsen startet 2021 med å gi ut singelen «WILDIN’» gjennom hennes eget plateselskap EZ Money. Høsten 2021 tar Ash Olsen det hele opp noen hakk på by:Larm.

 

21:30 – fijitrip

Indiepop fra Alta med internasjonal suksess.

Den 20-årige altaværingen Simon Olsen alias fijitrip klart kunststykket å slå gjennom internasjonalt midt under en global pandemi. Med sin unike, eksperimentelle vri på elektronisk indiepop henter fijitrip inspirasjon fra alt mellom The 1975 og Yung Lean.

Debut-EPen Tech ble sluppet i 2020 til enorm respons, blant annet omtaler i internasjonal musikkpresse og spillelisting i New Music Friday UK og New Pop Revolution på Spotify. fijitrip ble raskt spådd en lys framtid, og etter hans siste EP Private Social Network fra april 2021 banker musikkbransjen enda hardere på døra.

Til tross for at fijitrip nyligsignerte bookingavtale med giganten United Talent Agency (Skepta, Florence + the Machine), har han i stor grad vært et ubeskrevet blad hjemme i Norge. Med by:Larm 2021 som neste stopp, går den unge artisten en enda lysere framtid i møte.

 

22:30 – Prisma

Den danske søskenduoen PRISMA har siden utgivelsen av singelen «I Never Wanted To Meet You» i mars 2021 markert seg som et nytt og lovende musikalsk prosjekt. Frida og Sirid Møl Kristensen begynte å lage musikk sammen i barndomsrommet, og ble inspirert av artister som Agnes Obel og og The Raveonettes. Søstrene ser ut til å ha truffet en nordisk nerve som inviterer lytteren inn i et cinematisk og drømmende univers. Låtene er preget av deres atmosfæriske og polyfoniske vokal som svever på en produksjon av elektroniske lydbilder.

I november 2020 utga duoen debut-EPen Here, som med sine seks sanger dannet en fortelling om livets syklus; fødselen, barndommen, ungdomstiden, voksen alder, død og gjenfødelse. I mai 2021 slapp de sin andre EP Inside Out. Musikken har en in-your-face energi, en upolert kant, masse nerve, og i beste velgående: et samfunnsopprør.

 

23:30 – Yard Act

Yard Act ble dannet i Leeds i september 2019 da Ryan Needham og James Smith plutselig ble romkamerater. Etter å ha frekventert de samme pubbene i årevis, ble kollektivet en katalysator for et nytt vennskap og kreativt partnerskap, hvor James’ forkjærlighet for spoken word ble meislet over Ryans primitive protopunk-demoer, flesket ut med en eldgammel trommemaskin og en utlånt bassgitar.

Det første materialet ble sluppet i mars 2020 – samstundes med det-du-vet – og med bare tre singler og tre konserter bak seg, har Yard Act allerede kommet for å bli. Debutsjueren ble gitt ut på eget label – Zen F.C. – og selges nå til dustete priser på platemarkedet Discogs, BBC Music 6 har spillelistet dem to ganger, og fanbasen bare fortsetter å ese ut i manisk jakt på deres snakkesyngende dansepunk. 2021 byr på ny musikk, debutromaner og debutkonserten i Norden på by:Larm.

Program

March

April

May

December