KLUBB:

Contagious: Ronnie Herel (UK/MI-SOUL)

+ Daniel Gude (RETRO) & resident: Audun Vinger

Time, date & age restrictions 23:00 20+
Tickets 100,—

Høstutgaven av Contagious, som er Blås lengstlevende klubbkveld, er også bursdagsfest for resident platepåsetter og soulentusiast Audun Vinger. Her står jubileene i kø. Det blir dekket opp for to store favoritt-DJer, en fra Oslo og en fra London.

Ronnie Herel er en av Storbritannias fremste ambassadører for svart musikk. Han er musikksjef for radiokanalen Mi-Soul, resident på den sagnomsuste soul- og housefestivalen Suncebeat, og en svært ettertraktet og respektert DJ i soulsirkler fra Bern til Birmingham. Herel er en teknisk strålende DJ med utsøkt smak: kjent for sine classic soul + R&B-sett, men se opp for hiphop, house og r&b rett fra innboksen, høsten 2016. Hans lag West Ham klarer seg bra i de innledende rundene i Premier League, så det er en sedvanlig blid Ronnie Herel som gleder seg til å treffe sin norske soulfamilie igjen.

Herel begynte som DJ i 1989, og fortjener sin del av æren for å ha bragt R&B inn i mainstreamen av britisk popmusikk. På slutten av 90-tallet hadde han blitt en av Englands største R&B-DJs, blant annet med den legendariske klubbkvelden YoYo, på mange nordmenns favoritt, Bar Rumba i Shaftesbury Avenue, og på Southport Weekender, også kjent som verdens vennligste fest. Han drev også den legendariske platebutikken Uptown Records i Soho, der veldig mange gode pund ble lagt igjen. Da BBC Radio 1 skulle starte opp sin søsterkanal for urban musikk i 2002, Radio 1xtra, ble Herel hentet inn til å lede det ukentlige R&B-programmet. Etter ti år som R&B-pappa på BBC, flyttet han i 2012 showet til den strålende radiokanalen Mi-Soul (startet av Kiss FM-teamet) der han nå er Head of Music (bra tittel), og vert for hverdagsettermiddagene i tillegg til sitt ukentlige Big R&B Show. Det er essensiell lytting, og det er egentlig overraskende hvor mye knallbra R&B som utgis uten at så mange ser ut til å merke det.

Daniel Gude trenger ingen nærmere presentasjon. Hans ukentlige betydning for klubb-Oslo kan ikke overdrives, og han forstår seg på mer musikk enn den han spiller også. Og spille, det gjør han veldig ofte, med en slags base på Jæger, især RETRO på torsdagene. Det er en stund siden Daniel sist var på Contagious, da kom han utkledd som Rick James. Den eneste dresscoden han har fått utlevert av oss denne gangen er: ta med noe skarpt og soulful.

Program

July

August

September

October

November

December

January

April