KLUBB VRIOMPEIS:

Dälek (US) + Moor Mother (US) + Tri-Function Million

Eksperimentell hiphop og spoken word

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

DÄLEK (US)
Den legendariske og tilsynelatende udødelige trioen dälek er tilbake! I fjor slapp de det første albumet sitt siden 2009 på Profound Lore, en label tidligere kun assosiert med særdeles mørk metall.

Selv om disse mørkemennene fra hiphopens undergrunn skiller seg ut når det gjelder sjangerdefinisjon, så har lydbildet til dälek alltid lent seg mot seig, dronete metal iblandet saftige beatproduksjoner.

dälek har til enhver tid gått motstrøms, noe som har resultert i seks banebrytende album og turnèer med et såpass eklektisk arsenal av artister som Tomahawk, Grandmaster Flash, Dillinger Escape Plan, Pharcyde, Mastodon, DeLa Soul, Mastodon og mange, mange flere.

I konsertøyemed er de kjent for intens mikrofonføring ala Rakim iblandet enorme lydvegger som gir annerkjennende nikk til Velvet Underground og Merzbow. Det er ofte populært å snakke om korpulerende band, så om vi skal gå ned den gata der vil dälek høres ut som barnet som har vokst opp med delt foreldreomsorg mellom Public Enemy og My Bloody Valentine.

MOOR MOTHER (US)
Fra Philadelphia, USA, kommer den interdisiplinære artisten Camae Ayewa med sitt Moor Mother-prosjekt, som blander protester og tidsreiser i en virvelvind av ofte rasende eksperimentell støy og poesi.

TRI-FUNCTION MILLION
Tri-Function Million er et hip-hop-kollektiv fra Oslo som spiller hardware-baserte live-set med samplere, synther og et vell av pedaler. Tunge breakbeats, harsh-noise, synth og feedback til norsk dystopisk futuristisk-mytologisk rap.

De slapp en split-LP med U.T. (fra TFM) nå i desember og har fra før albumet Sprukket Jord fra 2009, begge på Oslo-baserte Records of the Fleshgod. Sprukket Jord reutgis forøvrig i disse dager på franske metal-label Dead Seed Productions.

Program

July

August

September

October

November

December

March

May