OSLO WORLD MUSIC FESTIVAL 2016:

Den Sorte Skole/ Oligarkh

Time, date & age restrictions 22:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

Den Sorte Skole -Et musikalsk Babels tårn.
Skillet mellom “oss” og “dem” befinner seg også midt på Den Sorte Skoles kritikerroste debutalbum, “Indians & Cowboys”. Tittelen er naturligvis ment ironisk, fordi ingenting annet ved uttrykket deres kjemper for et slikt verdenssyn. I likhet med omslaget, er musikken til det København-baserte kollektivet en sømløs kollasj av alt som finnes mellom himmel og jord, sanket fra alle planetens avkroker. Dette er virkelig verdensmusikk.

Det vitner om omfanget og finessen ved deres prosjekt, der selv det å fjerne en enkelt brikke – det være seg en reggaelåt fra Himalaya eller feltopptak fra kamerunske pygméstammer – vil få det hele til å kollapse. Det er ikke uten grunn at Den Sorte Skole har blitt kalt et musikalsk Babels Tårn.

Oligarkh
Rensende rapbeats.
Særlig takket være det frenetiske trommespillet til Evgenii Bugaev, er dette musikk som forsøker å filleriste lytteren. Men som med alle voldsomme musikalske uttrykk – det være seg hardcore punk, death metal eller drum and bass – bærer også Oligarkh med seg en lovnad om katarsis, at kunsten vil føre til emosjonell renselse.

Nettopp derfor kommer musikken til Victor Volcovich til sin fulle rett i et konsertlokale, hvor den forsterkes av videokollasjene til Anton Chizhenok. Ved å forene tv-opptak, tegnefilm og historiske filmer med Oligarkhs tunge beats, ledsages tilskueren inn den kollektive russiske bevisstheten.

Program

July

August

September

October

November

December

January

April