OSLO WORLD:

Don Martin pres: Stogie T, Lotus, Ezzari, Jonas Benyoub

en vaskekte rapveteran!

Time, date & age restrictions 21:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

Du kan regne med Don Martin. Helt siden starten av 90-tallet har han vært en sentral drivkraft innen norsk hip-hop, spesielt i hovedstaden. Ikke bare som rapper, men også som skribent, radiovert, DJ, produsent og grafittikunstner.

Før solokarrieren skjøt fart, hadde riktignok den fedorakledde rapperen stor suksess i legendariske Gatas Parlament. I den venstreradikale gruppa – den norske middelklassens svar på Public Enemy – begynte han som produsent og DJ, men ble etterhvert et fullverdig medlem bak mikrofonen. Don Martin har åpenbart mange meninger, både musikalsk og politisk, noe man også kan høre i hans udødelig radioprogram Goodshit Radio.
Don Martin har med andre ord snøring på hiphop, både lokalt og globalt. Under årets festival vil han derfor kuratere en hel kveld på Blå, med gjester som blant andre Ezzari (NO), LOTUS (NO), TUMI(SA) og Jonas Benyoub (NO). Det kommer til å bli en for bøkene. Tekst: Kim Klev

TUMI
Tumi Molekane er tilbake på Oslo World! Sammen med bandet Tumi and the volume leverte han i 2008 en fantastisk hip-hop konsert med en spenstig funk-jazz vri. Etter noen år som soloartist under eget navn er det nå Stogie T som er den nyeste inkarnasjonen av Tumi, og den markerer et skille i hans musikk og tematikk.
Der det tidligere var en ung rebelsk mann er det nå en voksen og rik businessmann med en nyvunnen kjærlighet for sigarer. Det sagt er det fortsatt en uovertruffen rapper og tekstforfatter vi har med å gjøre, og produsenten Tweezy som han jobbet med på det nye albumet er en av Sør-Afrikas beste for tiden. Gjennom denne endringen har han holdt seg aktuell og oppdatert lydbildet sitt uten at det har gått på kompromiss med kvaliteten.
Tekst: Henrik Richter Schie

Ezzari
Det kan umulig være enkelt å være tenåring i dagens samfunn. Prestasjonspress – tvunget frem av en individualistisk kultur som, paradoksalt nok, forventer at alle skal være verdensmestere – trenger seg på fra alle kanter.
Også for den 18 år gamle rapperen Adam Ezzari gjør dette vondt. Med sin debutsingel, «Ikke noe press», møter han dette fordømte maset med passiv aggresjon. På omslaget ligner han kanskje en zen-mester, men den basstunge musikken røper at det egentlig brenner under huden hans.
Det er en sinnsstemning som også er gjennomgående i tv-serien SKAM, hvor Ezzari spiller Adam Malik i fjerde sesong. I likhet med kameratene Temur & Hkeem, har skuespillerjobben gitt et voldsomt løft til den musikalske karrieren.
Det er ikke uten grunn: «Ikke noe stress» viser en ung mann med en stor formidlingsevne. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med liveartisten Ezzari.
Tekst: Kim Klev

Program

July

August

September

October

November

December

March

May