KONSERT:

Ducktails (US)

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 160,—

Det som i utgangspunktet skulle være soloprosjektet til Matt Mondanile, ble ettehvert et fullt band og er nå kjent som Ducktails. Den kreative kjernen(hjernen) bak bandet, Mondanile, er også et av de grunnleggende medlemmene av indie-trioen Real Estate. Men det er først og fremst det han leverer i Ducktails som vi, så vel som mange andre, ble forelsket i.

Matt Mondanile starta Ducktails i 2006, og hans første utgivelse «1992 Demo» kom i 2007. Den var gitt ut på kassett og spilt inn i ett lite verktøyskur bak huset han bodde i, i Massachusetts. Han fortsatte med utgivelser på kassett en god stund og disse ble beskrevet som bisarre, krautrock-lignende lydkollasjer. Hans live opptredener på den tiden omtalte han selv som improvisert dronemusikk.

Ducktails utviklet seg med tiden og fikk både flere medlemmer og en annen sound. Fra rått uttrykk med låter som ble spilt inn i kjelleren til Mondaniles foreldre, gikk Ducktails over til å spille mer tradisjonell melankolsk popmusikk.

Bandet har gitt ut flere kritikerroste skiver, deriblant deres siste fullengdsplate «The Flower Lane» fra 2013 – gitt ut via Domino Records. Det var her Ducktails virkelig bevegde seg bort i fra tidligere sound. En EP på 5 spor, «Wish Hotel» ble sluppet samme året der bandet fortsetter med den samme sofistikerte stilen. Vi gleder oss til ha denne gjengen på Blå sin scene!

 

Program

September

October

November

December

January

April