KONSERT:

Erland Dahlen

soloperkusjonist med eget lydunivers

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets 150,—

Med albumet ‘Blossom Bells’ som kom ut på Hubro i fjor gav Erland Dahlen ut – etter vår mening – en av årets beste norske utgivelser. Det syns folka bak Spellemanssprisen også som har nominert plata i kategorien Åpen klasse. Albumet er den perfekte oppfølgeren til ‘Rolling Bomber’ fra 2012, der blant annet Uncut omtalte Erland Dahlen som en “one-man-band-in-a-box” og forsatte videre med å skrive at han hadde større bredde og skapte noe langt mer fantasifullt enn de fleste postrock kvartetter der ute.

Foruteom å åpenbart trives i sitt eget selskap er nok Erland Dahlen mest kjent for å være en slags omnipresens bak trommene i den norske musikkjungelen, fyren har vært innom et bredt spekter av band som Xploding Plastix, Madrugada, Pantha du Prince and the Bell Laboratory, Kaada/Mike Patton, Serena-Maneesh, Hanne Hukkelberg, Anja Garbarek og Ane Brun bare for å nevne noen. De siste årene har han vært fast medlem i Nils Petter Molvær sine band og spiller i trioen Stian Westerhus and the Pale Horses.

Men nok navn nå. Tilbake på hva vi kan glede oss til denne kvelden. Tar vi albumet som utgangspunt er instrumentariumet stort, fantasifullt og unikt. Erland er lidenskapelig opptatt av nye lyder, og bruker mye tid på å tråle ulike rare brukt butikker når han er på turné i alle verdenshjørner . I tillegg er ebay et viktig hjelpemiddel for å finne slagverkinstrumenter fra 20, 30 og 40 tallet. Lyder som fascinerer ,danner ofte grunnlaget for improvisasjoner som blir nye komposisjoner. I et intervju med Allabout Jazz.com uttalte han nylig:
“Det skjer ganske ofte at jeg ser på objekter rundt meg og lurer på hvordan de låter. Noen ganger prøver jeg ut lydene for å se om jeg kan intergrere dem i spillingen min. Du vet aldri hva du kan snuble over hjemme i husholdningen eller i en jernvareforretning som kan brukes som perkusjonsinstrumenter.”

Kjøp av konsertbillett gir inngang hele kvelden.

Program

July

August

September

October

November

January

February

March

April

May

September