KONSERT:

Erlend Apneseth Trio

Jazz og folkemusikk i perfekt sammensmeltning

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Erlend Apneseth Trios første album «Det Andre Rommet» fikk strålende mottagelse i Norge og internasjonalt, og fikk både en Folkelarmpris i åpen klasse og en Spellemann-nominasjon. BBC Music Magazine ga platen full pott og skrev «variasjonen i stemninger, stiler, og settinger – og sekvensen låtene er plassert i– gjør dette til en fortryllende lytteopplevelse.» MOJO skrev at trioens «nære, intuitive komposisjoner klager sørgmodig, kveiler seg og klaprer med rått, utforskende liv.» Nå vender trioen tilbake med et helstøpt, poetisk og overrumplende album der de låter mer sammensmeltet enn noen gang.

Det nye albumet – Åra – ble innspilt i Duper Studio i Bergen sammen med tekniker Iver Sandøy, og ble senere mikset av Jørgen Træen i Lydgrotten i Bergen, og lydbildet skiller seg ganske sterkt fra lydbildet på forrige album.

Åra viser et band som har smeltet enda bedre sammen som trio og som låter enda mer sammensmeltet, demokratisk og risikovillige enn på debuten.

På låten «Lysne» bidrar Bergenspoet Erlend Nødtvedt med en inspirert fremføring av en egen tekst. «Vi satt og mikset en låt som som vi følte manglet en selvstendig historie, og da kom vi på å ringe Erlend. Han kom to timer senere, uten å ha hørt låten og med en baby på armen, og gjorde et take på direkten. Så var låten i boks.» sier Apneseth.
«På alle mine utgivelser til nå er det direkte eller indirekte referanser til Erlends tekster» fortsetter han. «Vi har samarbeidet mange ganger live, og han er en fantastisk oppleser synes jeg, ikke minst i måten han forholder seg til musikk på.»

Program

July

August

September

October

November

December

March

May