Roskilde ♥ Oslo

Hieroglyphic Being (US) + Hanne Kolstø + A Dead Forest Index (NZ)

+ Klubb Kadabra

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 150,—

HIEROGLYPHIC BEING (US)

Jamal Moss sin musikalske verden er noe helt for seg selv. Men den forkjærlighet for dekonstruktivitet og rare lyder har han bygget opp house-monsteret kalt Hieroglyphic Being. 42-åringen fra Chicago levde en stund som hjeløs på 80-tallet der han danset seg gjennom klubb etter klubb for så å blomstre til house-DJ som en form for alternativ til husly. Her snakker vi om en mann som lever, ånder og regelrett bor på klubb!
Hieroglyphic Being er aktuell med albumet ‘The Disco’s Of Imhotep’ som ble gitt ut på Ninja Tune i fjor.

HANNE KOLSTØ
Hanne Kolstø er ansvarlig for noe av den mektigste popmusikken som er utgitt her til lands på 2010-tallet. Hennes tekster omslutter et mørke med rom for mystikk og selvransakelse, mens mel-odiene gjennomstråler mørket med sitt klare, ubarmhjertige lys. Hanne Kolstø har alltid vært en artist som går sine egne veier, noe som blant annet viser igjen på hennes nyeste album – Fest Blikket (Jansen) – der hun for første gang synger på norsk.
Hanne Kolstø har nå gitt ut sju album på seks år, hvor fire har vært spelemannsnominert, og selv om det er imponerende i seg selv, vil det alltid være musikken man husker artisten Hanne Kolstø for. Spesiellt i konsertsammenheng.

A DEAD FOREST INDEX (NZ)
Brødrene Adam og Sam Sherry fra så hinsides langt unna som New Zealand lager storslått avantpop som skifter mellom håp og endeløst mørke i en håndvending. De styrer skuta i vanskelig farvann, i et slags bermudatriangel mellom PJ Harvey, Scott Walker og Chelsea Wolfe. Da sistnevnte spilte på BLÅ i 2016 tok hun med seg A Dead Forest Index. Bandet hadde da kun utgitt en 4 spors EP på soundcloud og hadde knapt spilt konserter, men imponerte oss noe så grenseløst at vi bare måtte få dem tilbake. Bandet kom i fjort med en av årets beste utgivelser med albumet ‘In All That Drifts from Summit Down’ utgitt på den herlige Sargent House etiketten. Anbefales.

KLUBB KADABRA
Eivind Volum & Dj Hooker

 


 

 

”BLÅ er et spillested, der gør en forskel for kulturen både lokalt, nationalt og internationalt. De tager chancer og er med til at skabe de nye talenter, og vi er meget glade for dette samarbejde med dem.”
Anders Wahrén, bookingsjef Roskildefestivalen
BLÅ gjør denne våren et samarbeid med en av Europas største og beste festivaler, nemlig Roskildefestivalen! Gjennom 4 kvelder frem til festivalen starter i juli vil vi presentere et vidt spekter med artister og sjangre som alle holder et særdeles høyt nivå innenfor sine kunstneriske uttrykk på BLÅ i Oslo. Det vil være en hovedvekt på norske artister og klubbkonsepter, men det kommer også flere solide navn fra det store utland.

Datoene er satt til torsdag 6. april, torsdag 20. april, torsdag 11. mai og rundes av fredag 9. juni.

Program

July

August

September

October

November

December

January

April