KONSERT

HORRSE

Folk/americana-stemning fra nytt gullfunn på Færøyene

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

I august slapp Horrse sin første singel noensinne; “Queen of Roses”. Låten fikk mange til å sperre opp både ører og øyne, og allerede i september fulgte det nye bekjentskapet opp med nydelige “Who Are You”, som hadde verdenspremiere på NRK P13. I oktober toppet han det igjen med den nydelige «You´re a ghost», som er siste singel ut før debut-EPen «Crossing» ser verdens lys den 5. november.

I den anledning er vi så heldige at vi får Horrse til Blå og Norge for første gang. Konsertdato: 18. november.

Bak navnet Horrse skjuler den ekstremt talentfulle Ragnar Finsson fra Færøyene seg, og det er enkelt å forstå at vi blant inspirasjonskildene finner navn som José Gonzalez, Lightning Hopkins, Death Cab For Cutie og Elliott Smith. – óg, ja: en aldri så liten dæsj folk/americana-vibb på toppen, så klart.

Allerede som ni-åring plukket den nå 25-årige Ragnar opp familiens gitar for første gang, etter å følt at han ikke helt passet inn i skolen. Eller, han følte seg som en “skikkelig alien”, som han selv sier. Gitaren ble løsningen på de mange sosiale utfordringene for en liten gutt, og det føltes som livet eksploderte i farger han ikke engang visste at fantes.
Nå, 16 år senere, og bare noen få bandopplevelser senere, er han klar for å ta steget helt ut og presentere sin egen musikk, med egne tekster, og egen vokal.
EPen “Crossing” blir første smakebit ut fra det som ikke kan sies å være noe annet enn en nærmeste latterlig talentfull 25-åring.

Men, veien hit har heller ikke på noen måte vært lett. Finsson har droppet ut av skolen hele tre ganger, hvor han har kjempet med å finne sin vei i “jazz-ish” gitarstudier, før han også studiene innen folkemusikk i Sverige også ble avsluttet etter to år pga hans utfordringer med egen mental helse.

Selv om Horrse kanskje kan plasseres lettest i sjangere som americana, folk, eller tilogmed et snev av blues, nevner han selv artister som José Gonzalez, Lightning Hopkins, Robert Johnson, Bob Dylan, Tom Waits og RL Burnside som store inspirasjonskilder og musikalske forbilder. Dette er artister har alltid vært med på reisen som han ført Ragnar til stedet han er musikalsk i dag, når han nå er i ferd med å brette ut sin egen musikk og private fortellinger til alle og enhver. Nå har tiden kommet for at andre unge musikere snart skal nevne Horrse som en av sine inspirasjonskilder.

Gå ikke glipp av denne konserten!

Program

March

April

May

December