KONSERT

Imitating Aeroplanes + Spielbergs

The Wombats vs. Team Me

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Tord Øverland Knudsen og Marius Drogsås Hagen har bemerket seg som noen av Norges aller fremste musikere de siste årene. Tord har turnert verden rundt, og gitt ut flere album med det suksessfulle, britiske bandet The Wombats. Marius har på sin side fått stor suksess med Team Me, som blant annet vant Spellemannpris for beste popgruppe i 2011 og som har gjort det stort utenfor hjemlandet.

Nå har barndomskompisene dannet duoen Imitating Aeroplanes. Første smakebit på prosjektet var singlene «Hour Glass» og «Stomping Ground», som blant annet har fått listinger på NRK P3 og P13.

22. september slapp de debutalbumet «Planet Language»

Dette er likevel ikke første gang Tord og Marius har samarbeidet. Siden de to vokste opp sammen i Elverum, har de eksperimentert og laget musikk, og når de nå danner duoen Imitating Aeroplanes, forteller de at det føltes som det mest naturlige i verden. Tord og Marius beskriver det nye prosjektet som et fristed hvor de kan leke seg fritt og utfolde seg, uten å føle musikalske begrensninger.

Imitating Aeroplanes har blitt et avbrekk fra det andre vi holder på med, forteller Tord. Her kan vi være drøye, cheezy, sære og samtidig få ventilert litt, utdyper han.

Tord og Marius forteller om et nært samarbeid de ikke har opplevd med noen andre.
– Vi er så trygge på hverandre. Vi slipper veldig mange diskusjoner fordi vi har like referanser, forteller Marius.
– Vi digger det samme, og det har jeg aldri opplevd med noen andre, skyter Tord inn.
– Dette har blitt et sideprosjekt som bare måtte ut. Samtidig har ambisjonene kommet underveis som musikken har fått utfolde seg.

Imitating Aeroplanes ble til etter de to bestemte seg for å dykke dypere ned, og få mer kunnskap om prog-musikk. Etter å ha eksperimentert i studio det siste året, har lydbildene deres blitt inspirert av alt fra pop, prog, psykedelia og til og med techno. Nå gleder de seg til å vise frem prosjektet i sin helhet.

 

SPIELBERGS
Erfarne indiehuer fra Oslos undergrunn slår seg løs med gitardrevet indierock! Et friskt pust i norsk musikkliv, inspirert av band som Japandroids, …You Will Know Us By The Trail Of Dead og Fireside. I oktober slapp bandet førstesingel «Distant Star» fra det kommende debutalbumet til strålende mottagelse.

Program

June

July

August

September

October

November

December

January