KONSERT:

James Blackshaw + This Is Music Inc.

12-strengs gitar virtuoso

Tid, dato og aldersgrenser 20:00 20+
Billetter Kjøp billett 200,—

James Blackshaw er høyt ansett for sine ferdigheter på 12-strengs-, klassisk gitar og piano. Blackshaw er sterkt inspirert av 60-talls Takoma-skolen for gitarister, minimalistiske komponister og europeisk klassisk musikk, og bruker sine gitarteknikker for å lage droner, overtoner og repeterende mønstre, sammen med en sterk tilbøyelighet til melodi, for å lage instrumentell musikk som er både intelligent, hypnotisk og emosjonell.

Så langt har Blackshaw gitt ut ni studioalbum, en EP, to livealbum, og høstet gode anmeldelser og plasseringer på årsbeste- lister hos en rekke nettsteder og magasiner som Pitchfork, Billboard, The Wire, The Observer, The Times, Uncut, The New York Times, Rolling Stone Magazine, The Onion for å nevne noen.
Blackshaw har samarbeidet med Lubomyr Melnyk, fremført og spilt inn som medlem av Current 93 og med Jozef Van Wissem som Brethren of The Free Spirit og turnert og spilt show med artister som Swans (hvis Michael Gira signerte Blackshaw til hans label Young God for å gi ut to album i 2009 og 2010), Grails, Meg Baird (Espers), Mountains, Glenn Jones, Sir Richard Bishop, Jose Gonzales, Peter Walker, Alex De Grassi og Hauschka.

Hans tiende studioalbum – ‘Summoning Suns’ – ble gitt ut av Important Records (USA) og P-Vine (Japan) i 2015, kort tid etter kunngjorde Blackshaw at han ville ta en pause fra å fremføre og spille inn musikk. Men i fjor returnerte han med sitt nye album – ‘Why Keep Still?’ – som ble utgitt som en del av Adult Swim Singles Program.

 

THIS IS MUSIC INC.

Ved siden av å ha involvert seg i en rekke av landets snodigste og mest særegne band innenfor rock- og psykedeliasjangeren, har Jon Øvstedal drevet enkeltpersonsforetaket This is Music inc., og denne kvelden tar han med seg et knippe av sine små, skrudde poplåter til Blå.

Program

februar

mars

april

mai