KONSERT:

Jazz på Gølvet: AUK Trio + Hanna Gjermundrød

Jazz før jazzinga

Time, date & age restrictions 13:30 18+
Tickets Get tickets 150,—

“Sjelefreden kan faktisk finne livsgrunnlag på improkonsert.”

«Auk» er en trio som samler bredden i Oslos improvisasjonsmiljø. Den uvanlige besetningen fløyte, kontrabass og gitar får en kraft av en annen karakter enn mer tradisjonelle triokonstellasjoner. Særegenheten som ligger i besetningens uttrykk klarer å utforske nye verdener der den kollektive skapergleden får råde.

Musikerne som til vanlig beveger seg i ulike estetiske sfærer har i løpet av to år utforsket det unike som lå i møtepunktet mellom de tre. Trioens intensitet er ofte mørk, og musikken klarer å kombinere et aktivt samspill med en sterk følelse av ro. Som Arild Andersen skriver om oss: “Henriette Eilertsen… får det rommet fløyta fortjener. Instrumentet hennes byr på en kraft som kommer fra et annet sted. En kraft som lar seg møte på en helt annen måte enn saksofonens. Bassist John Andrew Wilhite-Hannisdal og gitarist Ferdinand Bergstrøm fører et språk som ivaretar denne særegenheten… Det er treverkets gleder som formidles. Sjelefreden kan faktisk finne livsgrunnlag på improkonsert. Det er det som skjer her. (…) Jeg vil lansere uttrykket behagelig fritt”.

Henriette Eilertsen er fløytist basert i Oslo. Hun høres blant annet med Billy Meier, Sanskriti Shresthas Avatar, Fieh, Andreas Røysum Ensemble, og nå med Auk trio. Inspirert av jazztradisjonen, worldmusikk, pop og samtidsmusikk, er Eilertsens stemme forfriskende og autentisk. Hennes nye plate “Poems for Flute” har fått strålende anmeldelser og nå i mars 2022 debuterte hun på Rune Grammofon med Master Oogway.

Ferdinand Bergstrøm er gitarist bosatt i Oslo. Som en ny stemme i hovedstadens improvisasjonsmiljø utfordrer han den akustiske archtop-gitaren som både et ekspressivt og kreativt uttrykksmiddel. Han har den siste tiden vært aktiv i tverkunstneriske samarbeid med dans. Hans duoplate med den kjente Maggie Nicols kommer straks på Motvind Records.

John Andrew Wilhite-Hannisdal er en amerikansk kontrabassist og komponist bosatt i Norge.  J.A. er aktiv i både europa og i USA og samarbeider med musikere og komponister som Katt Hernandez, Derek Baron, Elliott Sharp, og mange andre. Hans komposisjoner har blitt spilt av bl.a. Den Norske Opera, Trondheim Symfoniorkester, Pinquins og Cikada. Han spiller også med Henriette Eilertsen i Andreas Røysum Ensemble.

:::

Hanna Gjermundrød (f. 1984, Skarnes) er en vokalist med spesiell interesse for for stemme og live elektronikk, og hun arbeider både som komponist, konsertutøver og scenekunstutøver. Hanna har bakgrunn fra jazzlinja NTNU i Trondheim samt Skolen for Samtidsdans i Oslo, hvor hun har sin base. Musikken hennes har blitt hørt på klubber og festivaler i Norge, Sverige, USA, Canada, Nederland og Vest-Russland. Gjermundrød er for tida med i diverse musikalske og andre kunstneriske konstellasjoner. Sist aktuell med samtidsdansforestillinga LIGHTNESS:FLEIRE som hadde premiere ved Dansens Hus våren 2017, FELT av produksjonsenheten LANDING DA (2019-) og forestillinga DISCORD av og med dansekompaniet SUPERNOVA (2019) samt gjennom flere år utøver i den kritikerroste babyoperaen KORALL KORAL og som utøver i suksesstykket FJELDFUGLEN med Grusomhetens Teater.

I soloformatet lager hun musikk som kan trekkes til både pop, elektronika, improv, jazz og samtidsmusikk, og Hanna har med dette klart å skape et eiendommelig uttrykk i møte med scenekunsten. Gjermundrød har samarbeida med mange spennende kunstnere både nasjonalt og internasjonalt og har markert seg som en sterk utøver innen musikk- og scenekunstfeltet.

Program

March

April

May

December