KONSERT:

Jazz på Gølvet: Dag Erik Knedal Andersen + Propan

Jazz før jazzinga

Time, date & age restrictions 13:30 20+
Tickets Get tickets 150,—

Trommeslager Knedal Andersen har de siste ti årene vært en sentral musiker innen norsk improvisert musikk. Med band som Cortex, Møster/Edwards/Knedal Andersen og Akode og en hel rekke andre samarbeid, har han høstet internasjonal anerkjennelse. Han blir trukket fram som en av de fremste kreative, energiske og mangslungne trommeslagerne landet har å by på, og kommer denne ettermiddagen til Blå for å spille solo.

:::

Propan har siden oppstarten i 2011 utarbeidet et tilspisset og sømløst samspill hvor de forsker på stemmens ulike roller. Med detalj-fokusert arbeid har duoen opparbeidet seg tyngde og autoritet innen feltet og har overrasket både publikum og kritikere med sin hensynsløse innfallsvinkel og tilnærming til musikk.

Åpne improvisasjoner og arrangementer skaper utgangspunktet for Propans lydbilde. Stemmene dekonstrueres og samles i helhetlige lydbilder og teksturer, fengende melodier og groover, både akustisk, og gjennom forsterkninger og effekter.

Suggerende droner, teksturer, lydtepper, stemninger og klanger smelter sammen og blir en plattform åpen for egen tolkning.

Slik har duoen etablert ett friskt og forskende uttrykket som oser av selvtillit og egenart.

Program

April

May

December