jazz før jazzing!

Jazz på gølvet: Agnes Hvizdalek + Ivar Grydeland

vokalimprovisasjon og pedalsteel

Time, date & age restrictions 13:30 20+
Tickets Get tickets 150,—

Agnes Hvizdalek er sanger og komponist som er mest kjent for sin abstrakte vokalmusikk. Solo-settet hennes bruker stemmen som instrument, uten elektronisk prosessering. Likevel oppnår hun et estetisk utrykk som er langt fra klassiske sangtradisjoner. Hun er aktiv i mange ulike sjangre og kunstarter; alt fra støymusikk, over jazz og dansemusikk til klassisk samtidsmusikk, musikkteater og opera til kunstinstallasjoner.

 

Gitaristen Ivar Grydeland har de siste 20 årene turnert regelmessig i Europa, Asia, Nord- og Sør-Amerika ­– for det meste med improvisasjonsbandene Huntsville og Dans les arbres, men også med artisten Hanne Hukkelberg.

Han har gitt ut og bidratt på mer enn 40 album på etiketter som ECM, Hubro, Rune Grammofon og Sofa ­– en etikett han forøvrig startet sammen med slagverkeren Ingar Zach i 1999. Foruten hovedgruppene hans Dans les arbres og Huntsville, han har samarbeidet med folk som Henry Kaiser, Paul Lovens, Nels Cline, Thurston Moore, Tony Oxley, Yumiko Tanaka, Tetuzi Akiyama.

I 2012 gav han ut soloplaten «Bathymetric Modes» (Hubro) og i 2015 «Stop Freeze Wait Eat» (Hubro). På Blå spiller han en av sine sjeldne solokonserter på pedalsteel.

Program

March

April

May

December