KONSERT:

Katharsis & Threnoidia

jazz & retrofuturisme for hele sanseregisteret

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Threnoidia AV er en ca timeslang konsertproduksjon dynket i deilig bass, jazz og retrofuturisme. Produksjonen er bygget på det tredelte verket Katharsis & Threnoidia av den Bodøbaserte, elektroniske artisten Ars Dada. Tematisk er verket basert på Aristoteles gamle katarsis begrep, den sjelelige renselsen man skulle oppleve som tilskuer til en velskrevet tragedie i antikkens teater, men et begrep som også har vært sentralt i psykologien.

Ars Dada skildrer denne prosessen musikalsk over tre EP’er som hver tar for seg én fase. Musikalsk har prosjektet sterke røtter i jazz, men ligger i et slags grenseland mellom det akustiske og det elektroniske og flyter sømløst mellom groovy jazz til frenetiske breakbeats til avant-gardistisk samtidsmusikk.

Dette lydbildet er mesterlig visualisert av VJ Buddy Pitch. Spesielt for dette prosjektet har han designet og bygget en scenemodul for tre-dimensjonal projection mapping visuals. Denne modulen vil Ars Dada stå inni, og slik skape et unikt audiovisuelt univers. Vi ønsker ta publikum med inn i dette universet på en magisk reise.

Program

March

April

May

December