FOREDRAG / PRESENTASJON / KLUBB

Kjettersk Kjeller: Snuskete runesteiner fra det ytre rom

En kveld om forhistorisk kåtskap hos Aartun, Vikernes og ariosofene

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 100,—

Snuskete runesteiner fra det ytre rom:

Forhistorisk kåtskap hos Aartun, Vikernes og ariosofene

De uopplyste tror at runene vi finner på steiner rundt om i Skandinavia er etterlatenskaper fra våre germanske forfedre. Men vi som sogner til Kjettersk Kjeller vet heldigvis bedre enn å søke informasjon i leksika, wikipedia og annet rask. Alle vet jo at sånt er manipulert av skumle krefter!

I stedet foretrekker vi kilder som Kjell Aartun, den norske dosenten og statsstipendiaten som fant hieroglyfer på runesteinene og kunne fastslå at alle inskripsjonene handlet om stive, harde ting som støtte inn i myke, våte ting og deretter sprutet friskt.

Eller den østerrikske ariosofen Guido von List, hvis runologiske visjoner reddet oss alle fra de nytelsessyke apedvergene fra Sodoma.

Jörg Lanz von Liebenfels, som mente kristendommen egentlig var en germansk religion som ble kuppet av onde jøder og som leste Bibelen slik Kjell Aartun leser runesteiner. Og som utviklet et system som minner om frenologien, men der man i stedet for å måle hodeskaller målte rumper.

Eller Varg Vikernes, musikeren som lærte oss at gudene i Edda-skriftene egentlig var romvesener som kom hit i UFO’er og at de norøne gudene fremdeles tilbes i form av blant annet julenissen.

Som veileder til runenes innerste mysterier har vi fått Eirik Storesund, som er utdannet norrønfilolog og driver podcasten Brute Norse. Storesund bor til vanlig i USA men er innom Kjettersk Kjeller for å sprenge hjerner og runesteiner.

Som vanlig blir det musikk (mer om det snart), servering og annet som hører med.

Velkommen til DE MYSTERIIS DOM PULERUNAS!

Men som vanlig når vi har temaer som berører det brune, ber vi folk med brune sympatier holde seg unna. Og som vanlig koster det 100 kroner og du må være 20 år for å komme inn.

Program

March

April

May

December