FOREDRAG / PRESENTASJON

UTSOLGT: Kjettersk Kjeller: Babalon – Fra bibelsk skjøge til okkult gudinne

En kveld om seksualmagi, gudinnekultus og høyeksplosiver

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 100,—
MERK: Forhåndssalget gikk rimelig fort, så per dags dato så er det utsolgt med restriksjonene vi må forholde oss til. Vi håper (og tror) at vi kan åpne for flere når det nærmer seg. Vi holder dere oppdaterte!
Kjettersk Kjeller tillater seg å håpe at vi så smått kan starte opp igjen. Det feirer vi ved å invitere tilbake en av de beste formidlerne vi vet om til en ørlitegrann forsinket feiring av kvinnedagen.
I Johannes’ Åpenbaring i Bibelen kan vi lese om Babylons skjøge, som rir på et skarlagensrødt dyr med syv hoder og ti horn. Bibelhistorikere regner henne som et symbol på Romerriket. Men for okkultisten Aleister Crowley, som det selvutnevnte «Dyret 666» leste Bibelen med litt andre øyne ble denne figuren til en gudinne: Babalon.
Rollen som denne gudinnens utsending på jorden ble tildelt flere av Crowleys kvinnelige partnere og Babalon har siden vært en gjentagende figur i moderne okkultisme.
Høydepunktet for Babalon-kulten var muligens i 1946, da rakettingeniøren Jack Parsons og den senere scientologi-grunnleggeren L. Ron Hubbard utførte magiske ritualer for å mane henne frem i Mojave-ørkenen.
Om Babalon har den svenske religionsviteren Manon Hedenborg White skrevet boken The Eloquent Blood (Oxford University Press, 2020). Det er med utgangspunkt i den at hun skal ta oss med til en verden av seksualmagi, gudinnekultus og høyeksplosiver.
Som vanlig blir det også musikk, hyggelig selskap og muligheten for noe godt å drikke.
Vi gjør oppmerksom på at vi i løpet av pandemien har flyttet. Av pandemiårsaker har vi også en kapasitet på 60 besøkere, og vil for første gang selge billetter på forhånd. Mer informasjon om dette kommer straks.
Velkommen til en skarlagensrød kveld på Blå!

Program

March

April

May

December