KLUBB VRIOMPEIS:

Cantenac Dagar (FR) + Sverre Knudsen: VI

fransk bråkebanjo og beatboxing

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 160,—

CANTENAC DAGAR (FR)

Den franske duoen Cantenac Dagar lager bråkemusikk for fremtiden. Som få andre klarer de å målbinde lytteren med sin rituelle, nesten shamanske musikk. Det er organisk, poetisk og støyete, men de mister aldri bakkekontakten.

Duoen er utrustet med henholdvis banjo og vokal. Og så klart et berg med uforklarlige bokser. Banjoen bygger lagvis opp strukturer til et voldsomme crescendoer, samtidig som den menneskelige beatboxeren loser oss trygt gjennom stormen med sine live beats.

Det er bare å hengi seg til den rafinerte, altoppslukende støyen

 

SVERRE KNUDSEN: VI
I september lanserte Sverre Knudsen det sjangeroverskridende konseptalbumet «Vi» til svært positive anmeldelser i blant annet Klassekampen, Dagsavisen og Dagens Næringsliv. I Morgenbladets omtale skriver Ando Woltmann at plata «[…] bobler vilt og kaotisk, mens det skytes poetisk og politisk fra hofter og lår i et besnærende og livlig prosjekt».

Bergens Tidende skriver at Knudsen «[…] er sterkt til stede i sin samtid, fri i forhold til sin egen musikalske fortid, definerer sin egen nå-musikk[…]».

Og nå er han også nominert til Spellemannprisen i kategorien “Året tekstforfatter”.

Fredag 23. februar har vi gleden av å invitere Sverre Knudsen til BLÅ for en presentasjon/fremføring av “VI”. Ledsaget av en blanding av video, slides, statistikk, digresjoner, tilløp til typoesi og ren dada. Hva vi får vet bare han.

Sverre Knudsen (f. 1955) er musiker, forfatter og produsent. Han har gitt ut i snitt én skjønnlitterær bok eller et musikkalbum i året siden debuten med The Aller Værste! i 1980 – i tillegg til å ha skrevet teater, tv, såpeopera, oversettelser og bruksanvisninger for software. Siste bok; selvbiografien «Sverre Knudsen, 1979» kom i 2015.

Program

July

August

September

October

November

December

March

May