KLUBB VRIOMPEIS:

Klubb Vriompeis: Kim Myhr / Kjell Bjørgeengen

Eksperimentell duo i mesterklasse

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Kim Myhr på lyd og Kjell Bjørgeengen på video gir dere en konsertopplevelse helt utenom det vanlige denne kvelden, men multiprosjisering og gla’improv!

Kim Myhr er en fremtredende stemme på den norske eksperimentelle musikkscenen, både som komponist og som gitarist. Han har gitt ut tre kritikerroste soloplater: “Bloom” på Hubro (2016) og “All your limbs singing” på SOFA (2014), og “You | me” (HUBRO 2017). Han skriver hyppig for ulike kammerensembler, elektroakustiske settinger og for ulike danse- og teaterproduksjoner. Han driver plateselskapet SOFA sammen med Ingar Zach og Martin Taxt. Kim Myhr er nominert til Nordic Music Awards for soloalbumet “You | Me”.

Kjell Bjørgeengen, født 1951, begynte sitt kunstneriske virke som fotograf på Henie Onstad Kunstsenter Høvikodden rundt 1970. I midten av 70 årene studerte han ved Universitetet i Oslo med særlig vekt på på Marx og kapital-logiske emner. I begynnelsen av 80 årene begynte han arbeidet med video med tilknytning til Experimental Television Center, Owego New York hvor man utviklet video teknologi for kunstnerisk bruk.

I Norge er han kjent fra en rekke større installasjonsarbeider på Kunstnernes Hus, Museet for samtidskunst og Bergen Kunstmuseum.

I de siste årene har han konsentrert seg om forestillinger med lyd-generert video. Han har arbeidet med musikere som Svein Finnerud Trio, Jon Balke, Joelle Leandre, Okkyung Lee, Uchihashi Kazuhisa, Otomo Yoshihide, MIMEO, Evan Parker Electro Acoustic Ensemble, Aernoudt Jacobs, Streifenjunko, Mural, Lasse Marhaug, Marc Ribot, Toshimaru Nakamura, Chris Cogburn, Juan Garcia, John Tilbury, og i særdeleshet Keith Rowe.

Program

July

August

September

October

November

December

March

May