KONSERT:

AVLYST: dälek (US)

+ Oilskin + Tri-Function Million

Time, date & age restrictions 21:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Den legendariske og tilsynelatende udødelige trioen dälek er tilbake! I fjor slapp de det første albumet sitt siden 2009 på Profound Lore, en label tidligere kun assosiert med særdeles mørk metall.

Selv om disse mørkemennene fra hiphopens undergrunn skiller seg ut når det gjelder sjangerdefinisjon, så har lydbildet til dälek alltid lent seg mot seig, dronete metal iblandet saftige beatproduksjoner.

dälek har til enhver tid gått motstrøms, noe som har resultert i seks banebrytende album og turnèer med et såpass eklektisk arsenal av artister som Tomahawk, Grandmaster Flash, Dillinger Escape Plan, Pharcyde, Mastodon, DeLa Soul, Mastodon og mange, mange flere.

I konsertøyemed er de kjent for intens mikrofonføring ala Rakim iblandet enorme lydvegger som gir annerkjennende nikk til Velvet Underground og Merzbow. Det er ofte populært å snakke om korpulerende band, så om vi skal gå ned den gata der vil dälek høres ut som barnet som har vokst opp med delt foreldreomsorg mellom Public Enemy og My Bloody Valentine.

OILSKIN
Oilskin er sideprosjektet til Deathcrush og istedenfor sistnevntes dekonstruering av rock får vi med dette prosjektet en haug med hjemmelagde synther og generelle duppeditter som lager go’lyd

TRI-FUNCTION MILLION
Tri-Function Million er et hip-hop-kollektiv fra Oslo som spiller hardware-baserte live-set med samplere, synther og et vell av pedaler. Tunge breakbeats, harsh-noise, synth og feedback til norsk dystopisk futuristisk-mytologisk rap.

De slapp en split-LP med U.T. (fra TFM) nå i desember og har fra før albumet Sprukket Jord fra 2009, begge på Oslo-baserte Records of the Fleshgod. Sprukket Jord reutgis forøvrig i disse dager på franske metal-label Dead Seed Productions.

Program

January

February

March

April

May

September

October

November