FESTIVAL!

VRIOMPEIS FEST 2022: Eirik Havnes + Nadja + Signe Emmeluth’s BoD

Vi feirer 15-årsjubileum for konsertserien Klubb Vriompeis over 4 dager

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Konsertserien for eksperimentell musikk og eventyrlystne lyder – Klubb Vriompeis – feirer i år 15-årsjubileum!

Det i seg selv er helt tullete å tenke på. Siden 2007 har det mer eller mindre månedlig blitt presentert det ypperste av det marginale. Alt fra brutal japansk støymusikk, via østerrisk glitch-elektronika til black metal-inspirert amerikansk hiphop. Det har blitt godt og vel 400 slike konserter siden oppstarten og det må vi si oss ganske så stolte av. Faktisk såpass stolte at når vi ble minnet på at det nå er 15 års jubileum så måtte vi hente frem den Den Vriompeiske Stortrommen og smelle sammen en festival. Så hold av dagene fra onsdag 3. til lørdag 6. august og bli med på festivitasen. Spennet er dritstort, sjangerkonservatisme blant oversett og lommeboka flerret opp. Det blir helt magisk og vi gleder å se dere alle på BLÅ!

 

EIRIK HAVNES
Ordsmeden Eirik Havnes har gjort seg bemerket med sine verbale ordtsunamier de siste årene, kanskje mest bemerket er ‘Livet av Havnes’ som gikk sin seiersgang på vierlive.no og på NRK. Havnes har det vel å merke ikke bare i kjeften, han har også vært en viktig aktør innen lydkunst i Norge det siste tiåret. Akkurat hva han skal diske opp denne kvelden har vi ikke fått noe innsikt i, annet enn at han tar med seg Martin Langlie for anledningen, men det er vel også selve magien. Dags for å la seg henrive!

NADJA
De Berlin-baserte kanadierne i Nadja er som norgesvenner å regne. Men den vanvittige katalogen de har skal dette kunne være noe for enhver som er interessert i det sløyeste av det sløyeste innen doom, drone og ambient.
Duoen bestående av Leah Buckareff og Aidan Baker har siden den spede begynnelse i 2003 gitt ut så mye at vi ikke tør å estmere et antall, men listen er solid. Forutenom egne album kan de også notere seg samarbeid og spiltalbum med bl.a. Black Boned Angel, OvO, Atavist og Fear Falls Burning og alt utgitt på kvalitetsetiketter som Alien8, Profound Lore, Cold Spring, Southern Lord og Beta-lactam Ring. For å nevne noen få.
Generelt høy legendestatus!

SIGNE EMMELUTH’S BONANZA OF DOOM
Signe Emmeluth Bonanza of Doom er et band der parallelle virkeligheter dukker opp side om side og sammen skaper en større helhet, hvor rock, punk, frijazzen og no wave beveger seg fra en tilstand til en annen. Rytmer og riff går om hverandre i en evig dans. Hvem bestemmer retningen? Det er det ingen som vet, men noe alle føler; noe alle skaper. Menneskene som får denne magien til å skje er blant annet kjent fra Hedvig Mollestads Ekhidna, Megalodon Collective, Valkyrien Allstars, Monkey Plot, Emmeluth’s Amoeba og Trondheim Jazz Orchestra.

ONSDAG 3. AUGUST
Richard Dawson
Mette Rasmussen

TORSDAG 4. AUGUST
Insect Ark
Dead Neanderthals & Toft
MoE

FREDAG 5. AUGUST
Signe Emmeluth’s Bonanza Of Doom
Erik Havnes
Nadja

LØRDAG 6. AUGUST
Vomir
Stabwound Empire
Mariam Gviniashvili

:::

Dette arrangementet er støttet av Liveurope !

Program

March

April

May

December