FESTIVAL!

VRIOMPEIS FEST 2022: Dead Neanderthals & Toft + Insect Ark + MoE

Vi feirer 15-årsjubileum for konsertserien Klubb Vriompeis over 4 dager

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Konsertserien for eksperimentell musikk og eventyrlystne lyder – Klubb Vriompeis – feirer i år 15-årsjubileum!

Det i seg selv er helt tullete å tenke på. Siden 2007 har det mer eller mindre månedlig blitt presentert det ypperste av det marginale. Alt fra brutal japansk støymusikk, via østerrisk glitch-elektronika til black metal-inspirert amerikansk hiphop. Det har blitt godt og vel 400 slike konserter siden oppstarten og det må vi si oss ganske så stolte av. Faktisk såpass stolte at når vi ble minnet på at det nå er 15 års jubileum så måtte vi hente frem den Den Vriompeiske Stortrommen og smelle sammen en festival. Så hold av dagene fra onsdag 3. til lørdag 6. august og bli med på festivitasen. Spennet er dritstort, sjangerkonservatisme blant oversett og lommeboka flerret opp. Det blir helt magisk og vi gleder å se dere alle på BLÅ!

 

DEAD NEANDERTHALS / TOFT
Den nederlandske duoen Dead Neanderthals må sies å være noen av de mest aktive i jazz/grindcore/noise/doom-bransjen. bestående av Rene Aquarius (trommer) og Otto Kokke (saksofon/synth) har de siden oppstarten i 2011 utgitt en drøss album (kreditert med 17!) på labler som Utech, Gaffer og Roadburn Records. Sistnevnte utgav livealbumet deres ‘IXXO’ fra samme festival i 2022, deres andre livealbum fra kredfestivalen i Tilburg.

I 2015 utgav de en 7″ på Utech Records med vår lokale bråkmaker Sten Ove Toft, et samarbeid som gjenoppstår for årets Vriompeisfestival etter en lengre pust i bakken. Dronegaranti!

 

INSECT ARK
Siden 2011 har Insect Ark kvernet ut skremmende bra plater som svever i et skrekkfilmlandskap av avant garde metall, psykedelisk doom og renerelt blytung musikk.

Insect Ark som har sin opprinnelse i Sambandsstatene, startet som Dana Schechter (SWANS, Årabrot, Locrian, Gnaw, osv.) sitt soloprosjekt. Bandet ble utvidet til duo fra 2015 – først med Ashley Spungin på trommer før Tim Wysikida (Khanate, Blind Idiot God, Azonic) tok over trommestolen i 2019 når bandet relokaliserte seg til Berlin.

Insect Ark er aktuelle med sitt seneste album ‘The Vanishing’ (Profound Lore, 2020).

 

MoE
Vi skyter fra hofta og kroner MoE til Norges beste noiserockband akkurat nå. Bandet som i grunnstrukturen består av Guro Moe og Håvard Skaset har vært tro mot seg selv siden albumdebuten med ‘It Pictures’ i 2011 – nådeløs noiserock som treffer like deler av følelsesregisteret, dansefoten og mellomgulvet.

MoE er hyperaktuelle med albumet ‘The Crone’ (Vinter Records, 2022), et album du nok kommer til å se høyt oppe på årslistene rundt jul. Men den store gavepakken kommer altså allerede denne augustkvelden på BLÅ!

 

 

ONSDAG 3. AUGUST
Richard Dawson
Mette Rasmussen

TORSDAG 4. AUGUST
Insect Ark
Dead Neanderthals & Toft
MoE

FREDAG 5. AUGUST
Signe Emmeluth’s Bonanza Of Doom
Erik Havnes
Nadja

LØRDAG 6. AUGUST
Vomir
Stabwound Empire
Mariam Gviniashvili

Program

March

April

May

December