FESTIVAL!

VRIOMPEIS FEST 2022: Richard Dawson + Mette Rasmussen

Vi feirer 15-årsjubileum for konsertserien Klubb Vriompeis over 4 dager

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Konsertserien for eksperimentell musikk og eventyrlystne lyder – Klubb Vriompeis – feirer i år 15-årsjubileum!

Det i seg selv er helt tullete å tenke på. Siden 2007 har det mer eller mindre månedlig blitt presentert det ypperste av det marginale. Alt fra brutal japansk støymusikk, via østerrisk glitch-elektronika til black metal-inspirert amerikansk hiphop. Det har blitt godt og vel 400 slike konserter siden oppstarten og det må vi si oss ganske så stolte av. Faktisk såpass stolte at når vi ble minnet på at det nå er 15 års jubileum så måtte vi hente frem den Den Vriompeiske Stortrommen og smelle sammen en festival. Så hold av dagene fra onsdag 3. til lørdag 6. august og bli med på festivitasen. Spennet er dritstort, sjangerkonservatisme blant oversett og lommeboka flerret opp. Det blir helt magisk og vi gleder å se dere alle på BLÅ!

 

RICHARD DAWSON
Bevæpnet med en helt vill stemmegave og et unikt og tilsvarende bekmørkt tekstunivers av en annen verden, kommer Barden fra Newcastle og gjør en eksklusiv norgeskonsert i august.

Den selverklærte Savant-Garde-artisten, er aktuell i disse dager med sitt sjette album “2020” (Domino, 2019). Det den kritikerroste forgjengeren “Peasant” (Domino, 2017) la seg tematisk til den Anglosaksiske middelalderens folklore har vi nå forflyttet oss til nåtiden.B-ordet skal vel helst nevnes så lite som mulig, men er det én ting vi forhåpentligvis kan se tilbake til som det som var bra med Brexit er at det gav oss veldig mye god protestkunst. En forblåst øy i en tilstand av fluks. Et samfunn på randen av total mental nedbrytning. “2020” er en stilstudie av England i dag.

“2020” har allerede tikket inn på The Quietus, Uncut, Mojo og Rough Trades årsbestelister. Den burde snart ha krøpet seg inn på din også.

En pandemi senere er han nå aktuell med en samarbeidsplate med finske Circle titulert Henki (Weird World, 2021). Vi regner med at vi får en potpurri av låter som spenner over hele spekteret.

 

METTE RASMUSSEN
Den danske fjellflykningen har de siste årene etablert seg som en bauta på den norske frijazzscenen. Altsaksofonisten har blant annet opptrådt med navn som Alan Silva, Chris Corsano, Ståle Liavik Solberg, Fire! Orchestra, Kristoffer Lo og Trondheim Jazzorkester, Godspeed You! Black Emperor, Zeena Parkins (Björk), Hen Ogledd (Richard Dawson) – og med sin egen Trio North og Mette Rasmussen Quintet. Denne gangen blir det en ren solokonsert fra øverste trønderske hylle.

 

 

ONSDAG 3. AUGUST
Richard Dawson
Mette Rasmussen

TORSDAG 4. AUGUST
Insect Ark
Dead Neanderthals & Toft
MoE

FREDAG 5. AUGUST
Signe Emmeluth’s Bonanza Of Doom
Erik Havnes
Nadja

LØRDAG 6. AUGUST
Vomir
Stabwound Empire
Mariam Gviniashvili

Program

March

April

May

December