KLUBB VRIOMPEIS:

Medusa’s Bed + Benjamin Finger

(Lydia Lunch, Mia Zabelka, Zahra Mani)

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Performancekonserten Medusa’s Bed kombinerer Mia Zabelkas fiolinspill med Zahra Manis psykoambiente soundscapes, i et perfekt musikalsk bakteppe for legenden Lydia Lunch sin ekspressive og kraftfulle stemme.
Det er mørkt, urovekkende og stemnings – og spenningsfylt, tydelig inspirert av mystisk horrortradisjon og amerikansk radiodrama av den skumle typen som sendes midt på natten. Gjør deg klar for en musikalsk performance av den sjeldne sorten, levert av tre fantastiske kvinner.

Lydia Lunch er en av de mest interessante skikkelsene som kom ut av New Yorks No Wave – scene, som grunnlegger av det kortlevde, men innflytelsesrike bandet Teenage Jesus and The Jerks. Siden har hun operert som musiker, performanceartist, forfatter, filmskaper og fotograf (for å nevne noe), alltid helt og holdent på egne premisser og med et forrykende høyt og variert aktivitetsnivå.

Mia Zabelka er lydkunstner, fiolinist og vokalist fra Wien, som gjennom de – og rekonstruksjon av fiolinen og stemmens soniske muligheter har skapt sitt eget musikalske språk, basert på live elektronikk og innovative teknikker. Som sådan er hun en ettertraktet samarbeidspartner på kunstmusikkscenen, og har, i likhet med Lydia Lunch, en tilnærming til lyd og kunst som er intenst fysisk og transformativ.

Zahra Mani er en komponist og multiintrumentalist med base i Østerrike og Kroatia. Hun er mest kjent for sitt arbeid med soundscapes, kombinasjoner av opptak av omverdenens lyder og intrumentale komposisjoner. Resultatet er vide lydlandskaper der det kjente, naturlige og menneskeskapte, blir plassert i nye musikalske sammenhenger ved hjelp av instrumenter og og innspillingsteknologi.

Benjamin Finger
Før han gjorde seg bemerket som musiker arbeidet Benjamin Finger som fotograf og filmskaper, en tverrfaglighet som også setter spor i liveshowene hans. Fingers forlokkende drømmeverden kombinerer en klassisk tilnærming til collage med musique concrète – elektronisk bearbeidede feltopptak. Med seg i bagasjen har han en rekke utgivelser på labels som How Is Annie Records, Time Released Sound, Digitalis Recordings, Watery Starve, Eilean Records, Shimmering Moods Records, Blue Tapes/X-Ray Records, Sellout! Music og Oak Editions. Siste tilskudd til diskografien er «For Those About To Love» på Flaming Pines som bla har fått strålende mottakelse i Januar utgaven av The Wire: Adventures in Modern Music. Finger skal på Storbritannia-turné i Mars og dette blir trolig den eneste konserten hjemme i 2018.
https://soundcloud.com/fbfinger

 

Foto: (C) Tom Garretson

Program

June

July

August

September

October

November

December

January