FESTIVAL!

VRIOMPEIS FEST 2022: Vomir + Stabwound Empire + Mariam Gviniashvili

Vi feirer 15-årsjubileum for konsertserien Klubb Vriompeis over 4 dager

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Konsertserien for eksperimentell musikk og eventyrlystne lyder – Klubb Vriompeis – feirer i år 15-årsjubileum!

Det i seg selv er helt tullete å tenke på. Siden 2007 har det mer eller mindre månedlig blitt presentert det ypperste av det marginale. Alt fra brutal japansk støymusikk, via østerrisk glitch-elektronika til black metal-inspirert amerikansk hiphop. Det har blitt godt og vel 400 slike konserter siden oppstarten og det må vi si oss ganske så stolte av. Faktisk såpass stolte at når vi ble minnet på at det nå er 15 års jubileum så måtte vi hente frem den Den Vriompeiske Stortrommen og smelle sammen en festival. Så hold av dagene fra onsdag 3. til lørdag 6. august og bli med på festivitasen. Spennet er dritstort, sjangerkonservatisme blant oversett og lommeboka flerret opp. Det blir helt magisk og vi gleder å se dere alle på BLÅ!

 

VOMIR
Når man først skal sprenge grenser så kan man like gjerne gjøre det ordentlig. Franske Vomir, eller Romain Perrot som han heter, har siden 1996 figurert på over 300 utgivelser(!). Tilnærmelsen til musikk er like enkel som den er ekstrem. Tungt inspirert av Japanoise har han skapt sin egen undersjanger Militant Walls, en blåbærstivandring fra Harsh Noise Wall-sjangeren. Kort fortalt snakker vi her om antimusikk, en konstant lydvegg basert på dogmene “No ideas, no change, no development, no entertainment, no remorse”. Konserten til Vomir er minimale, men totale. Den altoppslukende støymusikken bygger et rom i rommet, der lytteren blir totalt isolert av lyd. Her gis det fint lite ved dørene og en konsert med Vomir er (og skal!) være med bucketlisten til enhver noise-connoisseur. Dette blir Vomirs første konsert noensinne i Norge.

 

STABWOUND EMPIRE
Stabwound Empire er en primitiv søpledynge.
Saktegående råtten elektronikk
på grensen til total kollaps.

Oslo Øst Doom Electronics.

MARIAM GVINIASHVILI
Mariam Gviniashvili (f.1989) er en Oslo-basert komponist, lydkunstner og videokunstner fra Georgia. Hennes kompositoriske fokus er å utforske spatialization i musikk. Mariams kunstneriske praksis omfatter audiovisuelle arbeider, der hun ser på hvilke forhold som finnes mellom tredimensjonell lyd og visuelle bilder. Lydbildet ligger mer i det ambiente dronelandskapet – det knatrer, knaser og svever som en virvelvind. Enkelt forklart en fryd for det lekne og oppsøkende øret.

Gviniashvili har tidligere laget bestillingsverk for ZKM, Notam, Nordic Voices, EAU, og flere andre. Musikken hennes blir ofte vist under internasjonale konserter og festivaler, som Ultima festival (NO), Ars Electronica (AUT), NYCMF (USA), Festival Mixtur (ES), Klingt Gut (DE) og BEAST FEaST (UK).

 

ONSDAG 3. AUGUST
Richard Dawson
Mette Rasmussen

TORSDAG 4. AUGUST
Insect Ark
Dead Neanderthals & Toft
MoE

FREDAG 5. AUGUST
Signe Emmeluth’s Bonanza Of Doom
Erik Havnes
Nadja

LØRDAG 6. AUGUST
Vomir
Stabwound Empire
Mariam Gviniashvili

:::

Dette arrangementet er støttet av Liveurope !

Program

March

April

May

December