ØYAFESTIVALEN:

Klubbdagen 2017

7 band + DJs hele kvelden!

Time, date & age restrictions 18:00 20+
Tickets 150,—

18:30 Kim Myhr

19:30 Stein & The Fury

20:30 Dark Times

21:30 Sturle Dagsland

22:30 Elsa & Emilie

23:30 MoE

00:30 Curvs

01:00 – 03:00 Wolf Eyes DJ-set (US)

 

KIM MYHR

Kim Myhr har imponert oss i en årrekke med sine gitarbaserte komposisjoner og improvisasjoner. i 2014 slapp han soloalbumet “All Your Limbs Singing” på SOFA, et albumet som basket seg i amerikansk folk og 60-talls avant garde, et album The Wire omtalte som et delirisk kjærlighetsbrev til 12-strengeren.

Oppfølgeren “BLOOM” utgitt på Hubro i fjor stod til laud hos Dagbladet som kåret albumet til årets 7. beste norske utgivelse .

 

STEIN & THE FURY

Låtskriverne Morten Øby (Lionheart Brothers, Pirate Love) og Stein Bjercke (Lorenzo) ble enige om følgende to dogmer før innspilling:

  1. Det skal spilles inn kjapt og spontant.
  2. Trommer, bass, gitar og vokal er mer enn nok.

Deres kommende album er spilt inn i produsent Øbys studio Taakeheimen Lydrike med Håvard Krogedal (Sereena Maneesh, Mirror Lakes) på bass. Bandet viser at det også i dette herrens år 2017 er mulig å lage smart, utfordrende rock.

 

DARK TIMES

Siden Dark Times så dagens lys i 2010 har bandet frontet et unikt uttrykk som har vært i stadig utvikling, med punken som et fyrtårn i sentrum av det hele. Rått, kompromissløst, sylskarpt og fengende. De jobber nå med oppfølgeren til Spellemann-nominerte Give fra 2014, og slapp tidlig i vår låta og videoen ”Dirt” i forkant av en vellykket showcase på bransjefestivalen SXSW i Austin. Låta hinter om at kraften og originaliteten deres nå heller mot enda sterkere melodier i deres eget ukategoriserbare univers.

 

STURLE DAGSLAND

Sturle Dagsland er kanskje en noe ukjent artist for de fleste, men dette fant vi ut at vi måtte gjøre noe med. Den barfota artisten fra Stavanger har spilt langt flere utenlandske festivaler enn han har spilt på norske spillesteder og er en vandrende lovprisningmagnet. Musikken er vanskelig å definere for her er det fugl og/eller fisk hele veien. Utstyrt med en rekke instrumenter du knapt har sett før spiller han ekspresiv, eksentrisk, progressiv og harmoniske strukturer toppet med en særdeles innovativ vokal.

 

ELSA & EMILIE

For tre år siden bergtok to 16 år gamle jenter fra Haugesund den norske musikkverdenen. Med sine karakteristiske harmonier og lydbilde, skilte de seg fra alle andre. Debutalbumet «Endless Optimism» fra 2014 ga dem Spellemann-nominasjon, tung spilletid på radio, en rekke store TV-opptredener og plasseringer i filmer og serier. Singelen «Run» fra blant annet serien Skam, er streamet over tre millioner ganger.

Nå er Elsa & Emilie aktuelle med albumet «Kill Your Darlings».

I august i fjor slapp 20-åringene første singel fra ”Kill Your Darlings”. “Au Volant” er en mystisk, suggerende låt som lokker en inn og legger tolkningen i lytterens hender. Elsa & Emilie har vokst sammen med musikken, og presenterer et noe mørkere lydbilde. Singelen ble listet på P3 og en rekke andre kanaler. Den ble også lagt merke til utenlands der den fant veien helt til #3 på det anerkjente trendbarometeret Hype Machine. I januar kom oppfølgersingelen «Chains of Promises» som ble listet på NRK p3 og p1.

 

MOE

Noiserockbandet MoE burde være et et husholdningsnavn nå, etter fire massive album og notorisk turnèvirksomhet over hele verden. Det er ikke lett å beskrive denne powertrioen med rettferd, men om du liker musikk som både føles farlig og fengende samtidig så føler vi at vi er inne på noe.

 

CURVS

Curvs er ute med sitt debutalbum ”Hauntropics”; et sonisk reisebrev fra de obskure tropene, bestående av haiketurer langs Khyberpasset , opiumsbønder på flukt, rusa piloter, kokosnøtt-hipstere og psykotiske backpackere. I dette landskapet har Curvs strukket godt på sjangerstrikken og beveger seg i et krysningsfelt mellom hypnotisk elektronisk rock, tropisk psykedelia, kraut og new wave.

 

WOLF EYES DJ-set (US)
Det trehodede psycho-jazz-trollet som skal spille konsert dagen etter på BLÅ varmer opp med en hjernesmeltende potpurri av alt mellom himmel og jord. Vi aner like lite som dere hva vi har å vente, men det er da vel hele sjarmen også?

Program

July

August

September

October

November

December

January

April