KONSERT:

Konono Nº1 (KONGO)

Tid, dato og aldersgrenser 20:00 20+
Billetter 275,—

Forhåndssalget starter snart via Billettservice.no!

Hva har Björk, Thom Yorke, Matt Groening, Beck, Herbie Hancock og BLÅ til felles? Jo, vi digger alle Kongolesiske Konono Nº1 og det gjør strengt talt du også!

KONONO Nº1 ble startet for over 40år siden av primus motor Mawangu Mingiedi, en noe så sjeldent som en virtous på likembe også bedre kjent som fingerpiano. Bandets lineup består nå av tre elektroniske hjemmelagde likember bygd fra gamle bildeler.. Ut over dette har de med seg en rytmeseksjon som består av tradisjonell og typisk kjøkkenproduksjon bestående av gryter, lokk og enda flere bildeler. Med bakgrunn fra grenselandet mellom Kongo og Angola har de trukket inspirasjon fra transendial Bazombo-musikk som har tilført elektroniske elementer og det som tidligere var utilsiktet vreng gjennom hjemmelagde lydanlegg.

Debutalbumet kom først 2004 og gav dem internasjonal annerkjennelse innad i den alternative rockescenen så vel som blant DJ’er. De ble Grammy-nominert for ‘Live at Couleur Cafè’ og har spilt for mangfoldige tusen på festivaler Sonar, Coachella, The Big Chill og Matt Groening kuraterte All Tomorrows Parties i 2010. Thom Yorke har spilt dem på BBC1, Björk inviterte dem med på ‘Volta’ albumet sitt og endelig vant de en Grammy da de deltok på Herbie Hancock sitt ‘Imagine Project’ i 2011. 

 

Program

juni

juli

august

september

oktober

november

desember

januar