KONSERT:

Krokofant

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 170,—

Krokofant er en ung semi-improviserende power-trio som består av tre sterke instrumentale personligheter: Tom Hasslan på gitar, Jørgen Mathisen på saksofon og Axel Skalstad på trommer. Trioen debuterte under Kongsberg Jazzfestival i 2012 da de fylte festivalens største scene for frijazz og imponerte stort med voldsom energi fra første låt. Krokofant er ikke redd for å gå nye veier, og benytter både rocka riff og utstrakt improvisering for å nå frem til lytteren. De tre musikerene presser hverandre til nye høyder samtidig som de holder det solide gruppefundament intakt. Det er hardkokt improvisasjon forankret i rock beats og drivende rytmer.

Debutplata ble sluppet på Rune Grammofon i februar 2014 og ble spilt inn og mikset av Christian Engfelt (Engfelt og Forsgren Studio). Bandets kritikerroste andre plate Krokofant II ble sluppet på samme selskap i november i fjor og viser at Krokofant er en trio som er trygg på sine musikalske evner. Tom Hasslan og Axel Skalstad er fra Kongsberg og begge har vunnet Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringsstipend tidligere. De karakteriseres som store nye talenter innenfor ny norsk musikk. Jørgen Mathisen (The Core, Zanussi 5, Humvee m.fl.) er kjent som en av landets fremste saksofonister.

Etter å ha spilt på Kongsberg Jazzfestival (tre ganger!), Oslo Jazzfestival, Moldejazz, Copenhagen Jazz Festival og diverse europeiske festivaler, er de endelig klare for å spille på Blå 8. april! De har blitt publikumsfavoritter overalt hvor de har spilt og er kjent for å være like kraftfulle på scenen som på plata.

 

Program

July

August

September

October

November

December

January

April