RELEASEKONSERT:

Krokofant

nytt album fra Krokofant!

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets 170,—

Den norske trioen Krokofant, spiller energisk og eksplosiv jazzrock som både er fri og strukturert. Lydbildet er tungt forankret i 70-tallet, med sterke referanser til King Crimson, tidlig Mahavishnu, John Zorn og Peter Brötzmann. Et uttrykk som treffer både rockefolket og frijazzerne, og jazz-rocknostalgikern. Power trioen Krokofant lar seg inspirere av gamle 70-tallshelter, men musikken de spiller er langt fra datert.

Med et trommespill som høres ut som en turboladet hybrid mellom Keith Moon og Elvin Jones spiller Krokofant presise og tunge riff som forløses i rystende sterke improvisasjoner. Lange, ville saksofonsoloer avløses av et særdeles kreativt, variert og virtuost gitarspill, uten at det noen gang går på bekostning av samspillet og grooven. Krokofant har gitt ut to album på Rune Grammofon og har fått knallbra kritikker i både inn og utland.

Nå kommer altså plate nr 3, å det må jo selvfølgelig feires med brask og bram på Blå 17. februar! Krokofant inviterer til konsert og skal pløye gjennom både gammelt, og rykende fersk materiale!

Krokofant tar med seg skiver «rett fra pressa», så da er det bare å handle i vei!

 

Krokofant har spilt på bla. Molde Jazzfestival, Copenhagen Jazzfestival, Øyafestivalen(Øyanatt), trondheim-Jazzfest, Helsinki Jazzfestival, Saalfelden Jazzfestival, Halele Carol i Bucharest, Clusone jazzfestival i Italia, turnert i UK og spilt på rekke klubber i Europa.

Krokofant består av Tom Hasslan (gitar), Jørgen Mathisen (saksofoner, synth) og Axel Skalstad (trommer).

 

 

Combining the attack of the original Mahavishnu Orchestra and Black Sabbath ́s heavy crunch, they leave their audience in a blackened heap on the floor. One of the best new albums and concerts of 2014
Jon Newey. Jazzwise (UK)

Hvis jeg skal gi Krokofant ett råd så må det bli dette: Slutt å spelle så jævla bra. Midtveis i andre låt kom et lite soloparti så gromt at den helt påkrevde spontanklappingen ikke viste seg mulig å gjennomføre uten å tømme ca. 2dl E.C. Dahls i fanget.
Fireflate.no

Eg har høyrt dei live meir enn ein gong, og publikumsappellen er enorm!
Roald Helgheim-Dagsavisen

A molten, high adrenaline collision of blazing jazz improv and visceral prog-rock.
Record Collector (UK)

Krokofant are clearly plugged into the mains and tapping the source.
Rock-a-Rolla (UK)

Allt låter som det ska. Raska teman och många udda taktarter. Riffen glöder. Yes!!! Krokofant är tekniska monster med en stor nypa musikalitet. Med andra ord. Perfekt!!!
Sound of music (SE

Program

July

August

September

October

November

January

February

March

April

May

September