KONSERT:

Utsolgt! Les Big Byrd

Releasekonsert - 'Eternal Light Brigade'

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Supergrupper har en tendens til å være bedre på papiret enn i praksis. Det gjelder imidlertid ikke Les Big Byrd. Tvert imot ser den udiskutable talentmassen av medlemmene Jocke Åhlund (Caesars, Smile, Teddybears), Frans Johansson (Fireside) og Nino Keller (Caesars, The Slaves) sammen ut til å vokse til en helhet som er enda større enn delene – akkurat som den bør være med et skikkelig bra band. Så når Les Big Byrd blander sin egensindige blanding av psykedelisk rock, kraut, virvlende synther og uimotståelige pophooks, klarer de å skape noe som puster ekte frihet. Monoton, hypnotisk og drivende, men aldri et øyeblikk kjedelig, Les Big Byrds sinnsutvidende romrock er et perfekt kjøretøy for alle som ønsker å reise til kosmos i en romrakett skriblet med forlatt romantikk.

Les Big Byrd debuterte i 2014 med den utmerkede «They Worshiped Cats» og allerede året etter var de klare til å spille inn oppfølgeren. Men noen ganger går ikke ting som planlagt og kombinasjonen av produsent Pete ‘Sonic Boom’ Kember og Anton Newcombe (The Brian Jonestown Massacre) viste seg å være mindre enn optimal. Sesjonene gikk amok og først i 2017 – etter at ting hadde vært på vent en stund – delte Les Big Byrd Two Man Gang-skapelsen, som har blitt deres største suksess til dags dato. I 2018 ble det anerkjente albumet ‘Iran Iraq IKEA’ sluppet og 25. november 2022 landet endelig det nye albumet ‘Eternal Light Brigade‘ og her har bandet nok en gang overgått seg selv.

Albumet er spilt inn på Gotland og er et resultat av tre års arbeid. På «Eternal Light Brigade» har alt Les Big Byrd blitt elsket for – repeterende beats kantet av fuzzy gitarer, virvlende synther, tankevekkende romklang og Jocke Åhlunds unike evne til å kombinere det melankolske vakre med det uventede rotete.

Program

June

July

August

September

October

November

December

January