LITTERATUR PÅ BLÅ:

I Dybden: Ida Hegazi Høyer

NB! Flyttet til Ingensteds

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

NB! Flyttet til Ingensteds!

Siden romandebuten Under verden i 2012, har Ida Hegazi Høyers forfatterskap allerede mottatt flere priser og utmerkelser. I 2013 og 2014 fulgte romanene Ut og Unnskyld; begge til strålende kritikker i pressen. Så langt i år har Hegazi Høyer vunnet EUs litteraturpris og finnes i Morgenbladets kåring av Norges ti viktigste forfattere under 35 år.

I tillegg til forbokstav, deler Hegazi Høyers tre romaner flere fellestrekk: alle handler de om mennesker som forstiller seg, som skjuler seg for seg selv eller menneskene rundt dem, og som søker å rømme – bort fra det gamle, frem til det nye, eller inn i noe altoppslukende. Språket preges av rytmiske, rullende setninger, en mørk, underfundig humor og hverdagsbeskrivelser som er like brilliante som brutale.

I september utkommer Hegazi Høyers fjerde roman, Historien om øde, som åpner slik:

«Midt i det eneste havet, i det svarteste dypet, i det sterkeste lyset, i den voksende blå og levende avstanden, har jordskorpa revnet og sprengt seg, ramlet og reist seg, og kastet sitt innerste brennende oppover, utover – til en øy.»

Historien om øde er en underlig og dypt fascinerende fortelling om tannlegen Carlo, som trekker ut alle sine tenner og forlater et komfortabelt liv i mellomkrigstidens Europa til fordel for en tannløs eneboertilværelse på en øde øy i Stillehavet. Det går ikke lang tid før han får uvelkomment besøk av et eventyrlystent kjærestepar, og med ett er det sosiale gnisninger på den lille øya. Bedre blir det ikke når en eksentrisk baronesse slår seg ned på stranden med sitt mannlige harem. Kampen for tilværelsen er knallhard, og det er vanskelig å si hva som er mest truende: menneskene eller naturen.

Litteratur på Blå inviterer til dybdeintervju med forfatteren. Samtalen ledes av Litteratur på Blås Ida Amalie Svensson.

Ida Hegazi Høyer (f. 1981) er oppvokst i Oslo. Hun har studert sosiologi, og bor og skriver i Oslomarka.

 

Program

August

September

October

November

December

January

April