LITTERATUR PÅ BLÅ:

I dybden: Michel Houellebecq

hver tirsdag

Tid, dato og aldersgrenser 19:00 20+
Billetter 30,—

Michel Houellebecqs ansikt prydet forsiden til den franske satireavisen Charlie Hebdo samme dag som det grusomme angrepet mot redaksjonen 7. januar i år. Houllebecqcs nyeste roman Soumission, som ble lansert i Frankrike den samme uka, skildrer et fremtids-Frankrike styrt etter islamsk sharia-lovgivning. Overdreven fremtidsfarse eller fremsynt skrekkscenario? Debatten raste i forfatterens hjemland allerede før utgivelsen.

Houellebecq har lenge vært en kontroversiell forfatter, med romaner som De grunnleggende bestanddeler (1998), Plattform (2001), Muligheten av en øy (2005) og Kartet og terrenget (2011). Han er blitt kalt både kyniker, nihilist og reaksjonær, og er blitt anklaget for kvinneforakt, rasisme og islamofobi. For å nevne noe. Sikkert er det at Houellebecq gang på gang utfordrer konsensus og vestlige moralforestillinger med sine utgivelser, som flere ganger har skapt langvarige debatter i Frankrike.

Vi er glade for å kunne invitere to av Norges fremste kjennere av Houellebecqs forfatterskap til Blå denne kvelden; oversetter Thomas Lundbo og professor i litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen, Per Buvik. Sammen skal de diskutere den franske forfatteren og hans nyeste roman, som kommer i norsk utgivelse på Cappelen Damm høsten 2015. Vi tillater oss også et lite dykk ned i det øvrige forfatterskapet. Hva slags forfatter er Michel Houellebecq? Hva er hans litterære prosjekt?

Samtalen ledes av Litteratur på Blås Kristin Buvik Sivertsen.

Program

juni

juli

august

september

oktober

november

desember

januar