LITTERATUR PÅ BLÅ:

I dybden: Stig Sæterbakken

debatter, samtaler og intervjuer

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

Da Stig Sæterbakken døde i 2012, var han et viktig navn; som romanforfatter og essayist, som oversetter, skrivelærer og som en uredd stemme i samfunnsdebatten.

Sæterbakkens forfatterskap rommer romaner, diktsamlinger, fortellinger og ikke minst en rekke essaysamlinger. Det er et forfatterskap som søker mot ytterlighetene, mot mørket og mot overskridelsen av det som er kjent og gitt. Sæterbakken var også en dypt engasjert formidler av andres litteratur, og han har vært en viktig inspirator for unge forfattere.

I år ville Sæterbakken ha fylt 50 år.

Cappelen Damm markerer jubileet med å utgi antologien Alt menneskelig, der forfattere og kritikere fra flere generasjoner skriver om Sæterbakken. Og tidligere i høst utkom boka Ikke noe av dette handler om meg, Sæterbakkens etterlatte og selvbiografiske notater.

Litteratur på Blå inviterer til et dypdykk ned i et av samtidas viktigste forfatterskap. Redaktør for antologien, Audun Lindholm, møter forfatter og bidragsyter Johan Harstad til samtale.

Samtalen ledes av Grethe Fatima Syéd. Syéd disputerte i fjor ved Universitetet i Bergen for doktorgraden om Olav Duun, der hun holdt prøveforelesninga «Etikk og estetikk i Sæterbakkens ‘Det onde øye’», og hun er aktuell med et essay om Sæterbakken i tidsskriftet Vinduet nr. 2/2016.

Program

July

August

September

October

November

December

January

April