LITTERATUR:

I dybden: Tove Jansson

En samtale leder av Marthe Roland Udnæs

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

Søndag den 27. juni er det på dagen tjue år siden Tove Jansson gikk bort. De aller fleste kjenner henne som kvinnen bak mummi-universet, men Jansson publiserte også flere novellesamlinger og romaner myntet på et voksent publikum. I tillegg var hun en anerkjent maler, serietegner og illustratør.

Få forfattere skaper en like kraftig emosjonell tilknytning hos sine lesere som det Jansson gjorde. Hun hadde, og har fortsatt, en stor skare blodfans verden over. Fortsatt engasjeres, beveges og trøstes vi av bøkene hennes. Litteratur på Blå synes derfor det er på sin plass å vie søndagens samtale til nettopp Tove Jansson.

Samtalen ledes av Marthe Roland Udnæs, som har skrevet masteroppgave om mummibøkenes ensomhetstematikk. Med seg har hun Guro Slåstad, aktuell med essayet “Balansekunsteren Tove” i BLA og forfatter av masteroppgaven «The Art of Friendship: Love and Freedom in Tove Jansson’s Fiction». De setter først og fremst Janssons litterære verker i fokus, men trosser Roland Barthes og entrer litteraturen hennes fra et historisk-biografisk perspektiv. Hva kan det Jansson skrev fortelle oss om hennes personlige erfaringer, holdninger og historie? Hvordan preget livet hennes litteraturen? Ved å veve sammen forfatter og tekst håper de å kunne gi et lite innblikk i et stort kunstnerliv (og å gjøre alle som kommer like glad i Tove Jansson som dem).

Arrangementet holdes utendørs, på Lagunen på Blå, og vi tar imot 50 gjester.

For reservasjon, send mail til bord@blaaoslo.no med emne LPB + dato, antall personer.

Cc: kr 50,-

Velkommen!

Program

April

May

December