LITTERATUR:

FULLTEGNET! Litteratur på BLÅ

Absurd (Litteratur) på Blå med Vegar Tryggeseid og Marco Reinertsen

Time, date & age restrictions 18:00 20+
Tickets Get tickets Free

Velkommen til fellesferie-arrangement på litteratur på blå.

Dørene åpner kl 18. Samtalen starter kl18.30

Denne solfylte tirsdagen skal vi ha en lettbeint samtale om det absurde både i og utenfor litteraturen. Det absurde finnes over alt, og det får fram et bredt spekter av reaksjoner fra latter til sinne, fra befrielse til forakt. Et selvmål kan være absurd, formueskatten skal visstnok være absurd og boligprisene i Oslo er definitivt absurde. Men hva menes egentlig med det absurde? Det skal vi prate om, men mest sannsynligvis ikke svare på. Denne samtalen vil ta for seg hvorfor og hvordan skrive det absurde, det være seg for tv, teater, twitter, som sakprosa eller som skjønnlitteratur.

I panelet har vi to menn med lang fartstid innen å skrive og utøve absurd humor i diverse avenyer.¨

Vegar Tryggeseid er en norsk komiker, sakprosaforfatter og en yndet absurd humorist som har skrevet og produsert diverse sceneshow med humorkollektivet Nieu. Tryggeseid har også skrevet sakprosaboken «Historien om Norge: År 10 000 f.Kr til 2019 – De vanskelige årene», i tillegg til å ha skrevet for podcasts og TV.

Marco Reinertsen står som en grå eminense bak den absurde humorgrenen i Norge. Under pseudonymet Fiona Mergel var Reinertsen medforfatter av teaterstykket «Strategier for en lysere fremtid» som ble satt opp ved Nasjonalteateret. Under sitt eget navn har Reinertsen skrevet stykket «Tusen Takk Teater» som ble satt opp ved Det Norske teater. Reinertsen har også blant annet skrevet for tv-programmene «Torsdag kveld fra Nydalen» og Underholdningsavdelingen, og er ytterligere produsent av en rekke virale tweets under navnet Basil Maarud.

Samtalen ledes av William Wessel Nore fra redaksjonen.

Program

March

April

May

December