LIVESTREAM:

LITTERATUR PÅ BLÅ

Om reiselitteratur med Erika Fatland

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Free

Samtalen streames! Lenke til strømmingen blir publisert i arrangementet og via Facebook-siden til Litteratur på Blå samme dag.

Tirsdag 10. november gjester Erika Fatland Litteratur på Blå i samtale med redaksjonsmedlem Andrea Regine Meyer.
Erika Fatland er aktuell med reiseskildringen “Høyt – en reise i Himalaya”. Tidligere har hun blant annet utgitt “Sovjetistan – en reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan” (2014), i tillegg til “Grensen – en reise rundt Russland” (2017) og dokumentarboka “Englebyen. Historier fra Beslan” (2011).
Tema for kvelden er reiselitteratur, og samtalen vil kretse om Fatlands eget forfatterskap og spennende reiser, men også ta for seg reiselitteraturen som sjanger: hvorfor skriver eller leser man reiseskildringer?
Fatland er kjent for sitt grundige researcharbeid i forbindelse med sine reiser, og bøkene hennes tar ofte for seg dagsaktuelle politiske spørsmål, i tillegg til steders lange og komplekse historie. Hva slags ansvar hviler på reiselitteratur-forfatteren med tanke på fremstilling av fremmede kulturer og deres historie, og hvordan er det å navigere i mylderet av ulike framstillinger som allerede er skrevet?
Velkommen til Litteratur på Blå og en litterær reise med Erika Fatland!

Program

April

May

December