LITTERATUR:

Litteratur på BLÅ

Debutantkveld og sommeravslutning

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

Litteratur på Blå inviterer til debutantkveld med Ebba Eiring, Eivind Grip Fjær, M. Seppola Simonsen og Christine Nitter! Dette blir også sesongens siste arrangement og sommeravslutning.

Kvelden byr på to boksamtaler: Debutantene har byttet bøker, og møtes på scenen for å veksle mellom rollen som intervjuer og forfatter.

Først møtes Ebba Eiring og Eivind Grip Fjær for å snakke om novellesamlingen “Ego” og romanen “Det stemmer ikke”. “Ego” skildrer de nære, vanskelige, forgjengelige og noen ganger bestandige relasjonene mellom mennesker som gifter seg, dør, slår opp, ligger sammen på sofaen, reiser sin vei, reiser vekk og kommer tilbake. I “Det stemmer ikke” møter vi en som finner kjærligheten på våren, for deretter å bli diagnostisert med kreft på vinteren. Roman handler om å ikke ville være en som er syk, om å ikke ville fortelle det, og om å lengte etter bekreftelse hos andre.

Etter pausen møtes M. Seppola Simonsen og Christine Nitter for å snakke om diktsamlingen “Hjerteskog // Syđänmettä” og romanen “Våkenetter”. I “Hjerteskog // Syđänmettä” utforskes kvensk identitet og språkløshet i samtidens Norge. Diktene tematiserer opplevelser av å være en fremmed i møte med seg selv, sitt eget språk, natur og hjemland. “Våkenetter” skildrer samspillet mellom to mennesker i møtet med døden. Viten om at en av dem skal forsvinne konfronterer den andre med spørsmål om hvem de er, og hvem de har vært, både for seg selv og for hverandre.

Om forfatterne:

Ebba Eiring (f. 1994) har vokst opp i Bodø og Stavanger, og er utdannet tekstforfatter. I 2021 utga hun ungdomsromanen “Alt er OK”, og debuterte i 2022 som voksenbokforfatter med novellesamlingen “Ego”.

Eivind Grip Fjær (f. 1983) har en doktorgrad i sosiologi og bor i Oslo. “Det stemmer ikke” (2021) er hans første bok.

Seppola Simonsen (f. 1998) er en kvensk poet fra Senja i Troms, og debuterte med samlingen “Hjerteskog // Syđänmettä” på Flamme forlag, vinteren 2022. I sin poesi tematiser Seppola Simonsen kvensk tilhørighet, språk og identitet.

Christine Nitter (f. 1969) jobber som lege og har gått på forfatterstudiet i Tromsø. Våkenetter (2022) er hennes første bok.

Dørene åpner 19:00
Samtalestart 19:30
CC: 50,- (betales i døra)

Program

March

April

May

December