LITTERATUR:

Litteratur på BLÅ: Det materielle møter det immaterielle

Mytisk realisme+systemkritikk i Liankes Sprengningens krønike

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

Oversetteren Tom Lotherington er aktuell med sin andre Yan Lianke-oversettelse. Sprengningens krønike er den femte norske oversettelsen i et spenstig og prisverdig forfatterskap om kamp mot overmakten og utnyttelse av de svakeste. Lianke skriver poetisk og med kreativt overskudd om temaer med like høy aktualitet for Vesten som for den delen av verden der forfatteren skriver fra og om.

Lotherington vil møte Joakim Tjøstheim fra Litteratur på Blå-redaksjonen i samtale om boken. Samtalen vil trekke koblinger til Liankes andre bøker, men hovedsakelig dreie seg om Sprengningens krønike. Her, som i forfatterens øvrige utgivelser, får realismen konkurranse av andre, mer magiske og immaterielle krefter. Ved bruk av satire og overdrivelse utøver forfatteren rå kapitalisme- og systemkritikk med denne boken. Mao er død, ideologien borte med ham, og pengene har tatt over for religionen, kulturen og ikke minst moralen.

Spørsmålet er hvilken virkning Liankes mytiske realisme har på ovennevnte temaer. Og kan forfatteren skrive om det samme uten å bevege seg inn og ut av de realistiske grensene? Samtalen vil dykke ned i Sprengningens krønike etter svar på disse og flere spørsmål. Tidvis løfter den blikket og ser på det høyst virkelige samfunnet Lianke skriver om.

 

Dørene åpner 19.00, samtalestart 19.30.

CC: 50 kr betales i døra.

Program

March

April

May

December