LITTERATUR:

Litteratur på BLÅ: Lansering

En strek gjennom tyngdekraften

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

Science fiction er mulighetenes sjanger. Alt er mulig og alt er lov; romskip, intelligente maskiner, snille eller onde romvesen og politiske dystopier og utopier om hverandre. Men samfunnsproblemene består.

Er det en god fremtid i science fiction? Kan vi se for oss en verden hvor alle problemer er løst og mennesker kan leve sammen uten å krige, sloss og utnytte hverandre? I antologien «En strek gjennom tyngdekraften» handler tekstene om nye, alternative måter å eksistere på i tid, rom og form. Bidragene handler om å leve i en intergalaktisk flytteprosess, flukt i verdensrommet og på jorden, barneandroider og halvdøde hjernenettverk underlagt et moderne slaveri. De handler om å dra på eksotiske ferier inne i sitt eget hode, om symbiosen mellom menneske og natur, hvordan vi ødelegger den og den kan ødelegge oss.

Litteratur på Blå inviterer til lanseringsfest for antologien, med høytlesning og paneldebatt om spørsmålet: Finnes det en god fremtid i science fiction? Vi vil få høre utdrag av bidragene til Kathleen Rani Hagen og Nils-Øivind Haagesen. Vi skal ha paneldebatt med Lasse W. Fosshaug, Cathrine Knudsen, Lara Okafor og redaktør Joanna Rzadkowska.

Samtalen ledes av redaksjonens Johanne Gullberg Reinertsen.
Dørene åpner kl 19.00, samtalestart er kl. 19.30.
CC: 50 kr, betales i døra

Om panelet: 
Lasse W. Fosshaug Han har gitt ut tre bøker på Flamme Forlag (Alt etter havet, Over brua og Looking for love) i tillegg til antologier og bestillingsverk.

Cathrine Knudsen debuterte med romanen Mulighetene på Damm i 2005. Hun har gitt ut flere bøker deriblant Manuell (2014) på Pelikanen forlag.

Lara Okafor er masterstudent ved Universitetet i Oslo og har bakgrunn fra skeiv aktivisme. De debuterer med sin tekst Sjufold i antologien En strek gjennom tyngdekraften.

 

Høytlesning av:

Kathleen Rani Hagen er oppvokst i Kristiansand og holder til i Ås. Hun debuterte med romanen Grunnleggende plantediversitet i 2018.

Nils-Øivind Haagensen er fra Ålesund og jobber som forfatter og forlegger i Oslo. Han har
Han startet Flamme Forlag og har nylig gitt ut romanen Sangria i parken.

 

Program

March

April

May

December